Política 23/09/2017

SDP vol formar una llista unitària de “redreçament i progrés” per les territorials

L’assemblea general també ha servit per canviar el nom al partit i passarà a anomenar-se ‘Moviment Progressista-Progressistes Socialdemocràcia i Progrés’

M. M.
2 min
El president d'SDP, Jaume Bartomeu, durant a la roda de premsa posterior a l'assemblea. / M. M.

Andorra la Vella“Ara com ara, no hi ha cap força política de l’oposició que tingui la capacitat de dur a terme un treball reformista en perfecta solitud en les properes eleccions generals”. O almenys així ho creu el president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartomeu. És per això que aquest dissabte l’assemblea general d’SDP ha donat llum verda a la proposta del mateix Bartomeu perquè el partit comenci un torn de contactes amb persones independents i amb totes les forces polítiques de l’oposició per “articular unes candidatures de redreçament i progrés en l’àmbit territorial”, de cara a les properes eleccions del 2019. “Al país no li convé un partit únic amb tots els poders, que és el que estem vivint i patint actualment, sinó el que cal és una coalició progressista”, ha sentenciat Bartomeu.

D’aquesta manera, SDP proposa generar llistes electorals amb coalició amb les altres forces polítiques i generar un programa concret per cada parròquia. Per arribar a aquest objectiu, el president de Socialdemocràcia i Progrés no ha tancat la porta a cap força de l’oposició i descarten qualsevol acostament amb Demòcrates per Andorra (DA). “Si hi ha una força política excloent en aquest país és DA”. En aquest mateix sentit, Bartomeu ha celebrat que algunes forces de l'oposició ja hagin insinuat la possibilitat de crear una llista unitària de cara a les territorials.

L’assemblea general també ha descartat que en el programa nacional s’articuli també algun tipus de coalició. “En la llista nacional entenem que cadascú ha de fer la seva candidatura”, ha dit Bartomeu. SDP preveu iniciar la ronda de contactes com més aviat millor perquè “no ens volem entretenir perquè ho volem fer amb una certa tranquil·litat”.

Canvi de nom

L’assemblea general també ha servit per impulsar un canvi de nom del partit polític. D’aquesta manera SDP passarà a anomenar-se, a partir d’ara, Moviment Progressista-Progressistes Socialdemocràcia i Progrés. Durant la trobada també s’ha tirat endavant l’aprovació d’uns nous estatuts, que hauran de ser ratificats per una nova assemblea on s’escollirà la nova direcció política del partit. Bartomeu també ha explicat que l’assemblea ha aprovat una comissió que estudiarà els pros i els contres de poder establir una doble nacionalitat, que actualment la constitució no permet.

stats