Política 12/03/2019

SEP i Sipaag accepten la millora en la retribució de les hores extres

Insisteixen que cal una revisió "més exhaustiva" del reglament i critiquen que l'anunci es faci a les portes de les eleccins

ARA Andorra
1 min
Un moment de l'assemblea del SEP celebrada aquest dijous a la tarda. / M. F.

Andorra la VellaTal com ja van deixar entreveure després de la reunió per tractar la proposta de millorar la retribució de les hores extraordinàries, el Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) i el de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) han comunicat a la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, que accepten la proposta. “No podem dir que no a una millora del reglament vigent”, han manifestat des dels dos sindicats a través d’un comunicat que han emès aquest dimarts.

Divendres, després de la trobada en què Descarrega els va proposar que les hores extres passessin a pagar-se a un 40% en el cas de les diürnes i en un 60% les que es facin en horari nocturn o en caps de setmana, els dos sindicats ja van manifestar que, en principi, no veien malament la iniciativa, tenint en compte que suposa una millora del 5% en el pagament en els dos casos. De totes maneres, ja van posar sobre la taula el fet que cal una revisió “més exhaustiva” del reglament de sistemes de compensació, una visió que ara reiteren. A més, incideixen en veure aquesta proposta com una mesura electoralista. Així, posen en relleu que “just abans de les eleccions no és un bon moment per fer propostes que semblen respondre més a la intenció de calmar els sindicats que a una manera seriosa de treballar”.

stats