Política 13/03/2018

El SEP espera que el 80% de professors i col·laboradors secundin la vaga

Des del sindicat creuen que s'estarà fins i tot per sobre dels serveis mínims

ARA Andorra
2 min
Un moment de l'assemblea del Sindicat de l'Ensenyament Públic, aquest dilluns. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaDes del Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) s’ha fet un recompte de la incidència que pot tenir la vaga d’aquest dijous i divendres. D’aquesta manera han informat que esperen que a la majoria de centres sigui secundada pel 80% de la plantilla de col·laboradors, mestres, professors i personal tècnic i el 50% dels comandaments, ja que estan obligats a ser a l’escola en compliment dels serveis mínims, tal com recorden des del SEP.

Des del sindicat posen en relleu que amb aquestes xifres s'estarà, fins i tot, per sobre dels serveis mínims que es fixin i recorden que si no hi ha personal suficient es farà un sorteig amb el personal de les escoles. També afegeixen que "tot i no estar regulats, ni comunicats oficialment als centres", els entenen "com a prescriptius".

El sindicat ha fet arribar als seus afiliats dos documents on es comuniquen els horaris previstos per les accions de protesta recordant-los que tenen com a objectiu "mobilitzar i aplegar al màxim de treballadors possible", i el balanç de les negociacions amb els punts que el Govern ha acceptat i aquells que han estat rebutjats. En aquests documents es posa en relleu que els dies de vaga i el programa d’actes han estat "pactats entre tota la plataforma de sindicats tenint en compte els torns, horaris de tots els cossos i el calendari de tramitació de la llei", i afegeixen que volen "deixar molt clar que en cap cas es vol promoure el missatge de gaudir d’un pont festiu, ja que el fet de la vaga representa més energia i dedicació presencial que un dia laborable ordinari". També es fa una crida a evitar enfrontaments amb persones externes a la vaga, manifestar-se pacíficament, portar elements sonors per fer "sentir la indignació" com ara xiulets o cassoles, entre d'altres consignes.

Des de l'Associació de Pares i Mares de l'Escola Andorrana (Apaea) s'han remès al comunicat que ja van fer arribar als mitjans de comunicació ara fa uns dies demanant que s’informés adequadament i amb anticipació necessària, tant les famílies com l’Apaea, de “qualsevol trencament de les rutines o d’alteració dels horaris durant el temps que duri la vaga” i que els serveis mínims fossin negociats i que permetessin combinar el desenvolupament de la vaga amb el “mínim trastorn possible per a les famílies”.

stats