Política 05/12/2019

Tudó critica que Dolsa construís el centre de congressos

La candidata del PS considera que ha estat una rèmora que Ordino encara arrossega

Ara Andorra
3 min
Sandra Tudó, el dia de l'enganxada de cartells. / A.S.

Andorra la VellaLa cap de llista de MovemOrdino, Sandra Tudó, ha criticat que el cap de llista de X'Ordino, Enric Dolsa, hagués construït quan era cònsol d’Ordino el centre de congressos. Tudó considera que és una rèmora que la parròquia fa més d’una dècada que arrossega i que “era una infraestructura que no s’adequava a les necessitats”. Tudó ha anat més enllà dient que “ja se sabia que el centre de congressos d’Andorra la Vella no funcionava” i, per tant, mai s’hauria d’haver fet un a Ordino posteriorment.

La cap de llista socialdemòcrata apunta que “s’hauria d’haver creat una sala polivalent”. Les afirmacions de Tudó han tingut lloc durant el debat dels candidats d’Ordino a la Cadena Ser. Com Enric Dolsa ha estat l’únic candidat de les 21 llistes que s’ha negat a participar en aquest debat, Tudó ha incidit en què “m’hauria agradat dir-li en persona, però no puc fer-ho perquè no és aquí”.

Reduir la despesa d'enllumenat

La candidatura Terceravia + Independents d'Ordino pretén canviar l'enllumenat de la parròquia. El número 9 de la llista, Jordi Jiménez, ha explicat aquest dijous que "amb bombetes de baix consum podrem baixar un 60% el cost nergètic i reduir la despesa econòmica en un 65%". La formació aposta per les possibilitats que donen les noves tecnologies. En aquesta línia, aposten per evitar generar excés de contaminació lumínica i així establir zones d'observació d'estels a les muntanyes, a banda d'adaptar les infraestructures comunals perquè funcionin amb energia renovable.

Finalment, la candidatura també proposa reactivar la neteja dels boscos, apostant per l'economia circular, promocionant la contractació de joves de la parròquia durant l'estiu per netejar, marcar i arreglar els camins d'Ordino.

Ampliació CEO

El Centre Esportiu d'Ordino (CEO) ha assolit aquests darrers quatre anys l'objectiu del dèficit zero, per la "bona gestió" i sense massificar les instal·lacions, ha destacat la candidata a cònsol menor d'En Comú per Ordino, Eva Choy. En l'actualitat s'està en ple procés d'ampliació del centre, per poder assumir l'augment de persones interessades a fer-se socis.

Eva Choy i Jordi Serracanta al CEO. / DEMÒCRATES

El número 6 de la candidatura, Jordi Serracanta, ha explicat que les obres estaran enllestides el setembre vinent, però que al febrer ja es podran obrir els nous vestidors, pel quals ja es podrà ampliar el nombre de socis perquè actualment hi ha una llista d'espera de 150 persones. La inversió supera els 3 milions d'euros i Serracanta ha garantit que, malgrat la important inversió, tenen la intenció de mantenir les tarifes.

Utilitat de Casa Rossell

"Volem donar-li una utilitat urgent i negociarem amb el Govern perquè s'hi instal·li el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat", com ja se n'ha dut un a Encamp i a Sant Julià. Aquestes han estat declaracions del candidat a cònsol major Enric Dolsa, de la candidatura X'Ordino, qui ha indicat que l'interior de Casa Rossell està destrossat i s'hi ha de posar remei. L'edifici és propietat del Govern, i ha expressat que com a consistori no poden permetre que continuï amb aquest estat i "menys s'ho pot permetre el Govern, que és l'hereu".

A més, ha manifestat que la gestió d'aquests darrers quatre anys ha estat un desastre i que l'únic que s'ha fet és "arreglar-la una mica de fora i l'enllumenat". Finalment, Dolsa ha remarcat que aquesta proposta és un dels objectius prioritaris de la candidatura.

stats