Política 03/06/2019

Sant Julià vol seduir a bancs i privats perquè inverteixin a Naturlandia

El comú planteja tres noves propostes per reactivar l'ecoparc: tirolina, activitats aquàtiques i potenciar l'esquí de fons i muntanya

M. M.
2 min
La cota 2.000 de Naturlandia. / ARXIU ANA

Sant Julià de LòriaEl comú de Sant Julià de Lòria, màxim accionista de Camprabassa –la societat que domina Naturlandia–, té sobre la taula la idea que privats i bancs entrin a formar part de l'ecoparc per poder impulsar noves activitats entre les quals en destacarien la construcció de la tirolina. La intenció de la corporació laurediana és que grans empresaris del país, entre els quals Viladomat, i també bancs, entre els que hi haurà Andbank i Crèdit Andorrà, adquireixin noves accions de la societat que es reactivarà sota el nom de Societat de Promoció Turística i Econòmica de Sant Julià de Lòria i que capitanejarà els projectes de la tirolina, activitats aquàtiques i la potenciació de l'esquí de fons. Així ho ha destacat el cònsol menor, Julià Call, qui ha apuntat que les negociacions es troben encara en una fase força embrionària.

“Després dels anys que portem de legislatura aquesta any estem convençuts que per fi Naturlandia tindrà números positius i ara és quan hem de tirar endavant tots els projectes que tenim sobre la taula”, ha argumentat Call, que s'ha emplaçat a tancar l'any amb positiu per seduir els privats i els bancs perquè inverteixin a l'ecoparc. El cònsol menor ha defensat que fins ara els números de la societat no sortien i que ara “hi ha interès que els privats aportin un granet de sorra”. La nova societat, que estarà estrictament vinculada amb Camprabassa, capitanejarà la posada en marxa de la tirolina. De fet, ja s'ha explicat que un 30% de les accions estaran en mans de la constructora Pidasa i que es llençarien 10.000 accions a 550 euros. La intenció és que moltes d'aquestes accions quedin en mans dels privats i dels bancs amb els quals s'està negociant.

A més, la nova societat també pilotaria els projectes d'activitats aquàtiques que es volen fer al pas del riu Valira per Sant Julià de Lòria i que encara està per definir si serà només ràfting o també s'hi sumaran les canoes i la pesca. El tercer projecte que es voldria potenciar seria l'esquí de fons i de muntanya amb la creació d'una nova cota a 2.500 metres. Tot plegat aniria estretament lligat a la inversió dels privats i vinculat amb la reactivació de Naturlandia. “Donar força i vida a Sant Julià i oferir més activitats a l'ecoparc”, ha relatat Call.

Entremig d'aquesta nova inversió hi ha el neguit entre la població, aglutinada al voltant de la nova plataforma Desperta Laurèdia, i que han demanat al comú informació en relació al projecte de la tirolina. Arran d'aquesta inquietud la corporació s'ha compromès a fer una reunió de poble a principis de juliol.

stats