Política 23/05/2016

Set dies i mig per esmenar la revocació de la Universitat de les Valls

El Consell General publica l'admissió a tràmit del projecte de llei de revocació de la universitat i procedeix a la seva tramitació d'urgència

M.t.
2 min
Dependències de la Universtitat de les Valls durant la seva inauguració el 2013 / ANA

Andorra la VellaLa Sindicatura ha admès a tramit, aquest dilluns, el projecte de llei de revocació definitiva de la Universitat de les Valls (UdV), i ha acordat procedir a la seva tramitació, sota el procediment d'urgència. Així, el període per a la presentació d'esmenes té una durada de set dies i mig, de manera que finalitza el proper 2 de juny a les 13.30 hores. El projecte de llei va ser registrat el passat 20 d'abril i ha estat objecte de controvèrsia pel fet que, abans de ser públic, va ser inclòs en la demanda contra el Govern presentada per la representació legal dels responsables de la UdV.

El projecte de llei publicat aquest dilluns recorda que la Llei que autoritzava la creació de la UdV es va aprovar el 30 d'octubre del 2008, i que el Govern va crear el títol de màster en odontologia el 25 de febrer del 2009 i va acordar l'inici de les seves activitats acadèmiques el 12 d'octubre del 2010. La universitat va presentar un pla d'estudis que s'adequava a les disposicions establertes i, per tant, es va acordar l'oficialitat del pla d'estudis l'1 de febrer del 2012.

Respectar els principis que van regir la seva creació

No obstant, el 12 d'agost del 2015, en constatar que el pla d'estudis no complia "ni els requisits establerts en el decret de creació del títol ni els estàndards europeus de qualitat que regeixen l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior", el Govern va revocar l'oficialitat del pla d'estudis. En aquell moment, però, no es va considerar adequat proposar la revocació de la Universitat de les Valls ja que en tant que institució privada d'ensenyament superior, "podia establir noves formacions i col·laboracions que respectessin els principis que van regir la seva creació".

Però, tal com assenyala el redactat del projecte de llei, durant el curs 2015-2016, la universitat "no ha aportat cap informació que permeti considerar que es compleixen o que es compliran els compromisos contrets en el moment de la seva creació". Per aquest motiu, s'ha tramitat el projecte de llei que té per objectiu derogar la Llei 23/2008 d'autorització de la creació de la UdV, així com qualsevol norma de rang igual o inferior que contradigui aquesta Llei. La derogació entrarà en vigor l'endemà que la llei sigui publicada al BOPA.

stats