Política 25/06/2018

Setena pròrroga per a la presentació d'esmenes a les lleis sindicals

El treball en comissió de la proposició de llei de relacions laborals es podria enllestir la primera setmana de setembre

ARA Andorra
2 min
Pancartes reivindicatives a la vaga del mes de març. / Arxiu

Andorra la VellaEl tràmit legislatiu de les tres proposicions de llei laborals i sindicals presentades pel grup parlamentari està sent llarg. Després d'anys d'elaboració, els tres textos que van entrar a tràmit l'octubre de l'any passat, es van prendre en consideració al novembre, i la comissió legislativa d'Afers Socials va acordar començar per la més extensa, la de relacions laborals, que va rebre fins a 272 esmenes.

La voluntat de la comissió va ser deixar obert el termini per presentar esmenes a les lleis de mesures de conflicte col·lectiu i d'acció sindical i patronal fins que no estigui tancada la primera proposició de llei, per tal que es puguin fer les modificacions pertinents en funció dels canvis que es facin a la primera llei, per evitar incongruències, ja que totes tres van molt relacionades.

Tenint en compte que el treball d'esmenes de la proposició de llei de relacions laborals no es podrà acabar fins al setembre, també s'ha acordat una nova pròrroga –la setena– per presentar les esmenes a les altres dues que acaba el pròxim 11 de setembre. De fet, fonts de la comissió han indicat que tant els consellers del PS com els de L'A han declinat reunir-se durant el mes de juliol, de manera que la intenció és fer les dues últimes reunions abans de l'estiu aquesta setmana, i mantenir una o dues trobades més a principis de setembre per deixar el text a punt per ser votat. Durant l'estiu, però, s'espera que el grup demòcrata pugui elaborar les propostes de transacció per tal de votar-les en les reunions del setembre.

A continuació, la comissió tractarà les proposicions de llei d'acció sindical i de conflicte col·lectiu, un tràmit que es preveu més curt, de manera que les tres lleis, que es volen portar al ple al mateix temps, puguin ser votades de cara a l'octubre o novembre.

També aquest dilluns la Sindicatura ha acordat una tercera pròrroga per al termini d'esmenes al projecte de llei de la funció pública, que també s'amplia fins al setembre, en concret fins al dia 4. Finalment, s'allarga el termini tres dies més per a la modificació de la llei de creació de la Cambra de Comerç, que finalitzarà el dijous 28 de juny.

stats