Política 29/04/2019

Sindicats i partits polítics protestaran l'1 de maig per la situació dels treballadors

Convoquen una concentració que tindrà lloc a les 20.30 hores

M. F.
2 min
Un moment de la lectura del manifest

Andorra la VellaEl país tornarà a viure una concentració amb motiu del l’1 de maig, Dia del Treball. Així, després que en altres anys, com el passat, des dels sindicats es decidís no fer cap concentració o manifestació, aquest any representants del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), del Sindicat del personal adscrit a l’administració general (Sipaag) i formacions polítiques com el PS i Podem han decidit convocar una concentració que tindrà lloc l’1 de maig a les 20.30 hores al davant del Centre Comercial Andorrà (Escale). L’objectiu principal, tal com ha comentat el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, serà palesar les dificultats amb què es troba la classe treballadora.

Ubach ha destacat que la iniciativa surt dels sindicats i les forces polítiques que estan “preocupats per la situació dels treballadors a Andorra”. I és que Ubach creu que s’està “destruint la classe mitjana” que es veu perjudicada no només per les lleis socials i laborals aprovades en la darrera legislatura sinó també perquè “cada vegada és més difícil trobar un habitatge digne”. D’aquesta manera, es planteja la concentració com una protesta amb diferents fronts als quals cal afegir, també, la protesta contra la llei de la funció pública.

Des de l’USdA consideren que el futur govern hauria de replantejar-se les lleis laborals tenint en compte que no tenen el “beneplàcit ni dels sindicats” ni d’algunes de les forces polítiques que estaven a l’oposició quan es van votar i defensen que han de ser uns textos “dialogats i consensuats”. Quant a l’habitatge, el secretari general de l’USdA ha posat en relleu que la llei òmnibus “no ha servit de res” i per aquest motiu assegura que el nou executiu haurà de fer alguna cosa “per revertir la situació”, ja que “l’especulació” en el preu de l’habitatge el que està motivant és “un deteriorament de la classe mitjana”.

Des del sindicat fan una crida a la participació i esperen ser nombrosos, tenint en compte els precedents de les protestes que es van convocar els mesos de desembre i gener. Des del Sipaag han emès un comunicat en què exposen que el fet que a partir d’ara no hi hagi cap partit que governi amb majoria absoluta farà que hagin de retre comptes i fan una crida perquè dimecres la gent surti al carrer per fer-se "sentir i mostrar la indignació". "Som nosaltres els que tenim el poder de fer que tot canviï", conclouen.

stats