Sorpresa perquè Rios confon el pressupost del comú d’Encamp

Tant PS+Independents com Terceravia recorden que va ser Mas la que es va equivocar en la xifra

David Rios es va convertir en protagonista de la reunió de poble d’En Comú per Encamp a causa de la sorpresa davant el fet que el candidat del PS va mostrar per dues vegades públicament que confon el pressupost de la parròquia. El primer cop va arribar en el debat de caps de llista a la cadena SER. Rios va apostar perquè el comú pagui el 50% de la despesa de les guarderies. A la pregunta per part de Laura Mas sobre si sabia quan aportava el comú o el que costaria la mesura, Rios va afirmar que “no” però va afegir que “amb un pressupost de 40 milions” segur que es pot assumir. Quan Mas li va dir que no era aquest el pressupost, Rios va preguntar “i quant és, 38?”. Al final el debat va anar cap a d’altres temes.

El candidat a cònsol menor d’En Comú per Encamp, Jean Michel Rascagneres, va explicar a la reunió de poble d’aquest dimecres que Rios, que havia fet la mateixa trobada del PS un dia abans, va dir als assistents que el pressupost era de 35 milions d’euros. Rascagneres es va mostrar astorat “perquè si ni tan sols sap quin és el pressupost d’Encamp com pot fer un programa si, a més, no té ni idea de quins diners es tenen ni quant es pot gastar ni quant s’ingressa”. Rascagneres va apuntar que “al final un ha de pensar que el comú li és igual i que l’únic que volen és poder governar comuns com a mitjà per a l’únic que els interessa (arribar a governar l’Estat)”. Rascagneres va assegurar que el pressupost d’Encamp són uns 28 milions d’euros i que “evidentment el programa d’En Comú per Encamp està adaptat al que la parròquia ingressa i pot gastar”.

Ball de xifres

Sobre les declaracions del número dos d'En Comú per Encamp, David Rios ha defensat a l'ARA Andorra que "en aquell moment vaig fer números rodons", recordant que el pressupost exacte "és de 34.966.000 euros exactament". "El que sorprèn", ha continuat, "és que una consellera que està al comú [Laura Mas] i que, per tant, està executant aquest pressupost", no conegui la dada, donat que "si no recordo malament ella va dir que era de 27 milions". Un fet que per a Rios significa que "l'error encara és més greu". 

Per la seva part, Terceravia+Independents d'Encamp ha manifestat a través de les xarxes socials que el seu candidat Santiago González va ser qui va dir "la xifra correcta del pressupost". La formació també se sorprèn que "una candidata que porta quatre anys de consellera al comú i opti a liderar-lo" hagi estat la que no ha recordat la quantitat concreta.