Suport unànime del Sipaag a la protesta d'aquest dimecres

Anguita creu que "la bona crítica" de la manifestació del 17 de desembre pot servir com a reclam perquè hi hagi molta participació

L'assemblea extraordinària del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) ha servit per acordar "per unanimitat" donar suport a la protesta convocada pel Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) d'aquest dimecres. D'aquesta manera, i tal com ja havia avançat el president del sindicat, Lluís Anguita, els membres del sindicat han decidit sumar-se a l'acció del SEP i recolzar-la "al cent per cent". Pel que fa a la participació, Anguita ha destacat que pensa que serà més important que la que hi va haver el passat 17 de desembre.

Així, i quant a la xifra de persones que hi poden prendre part en la protesta, el president del Sipaag ha destacat que l'anterior manifestació "ha tingut molt bona crítica", un motiu que podria servir com a reclam per a la protesta d'aquest dimecres. "Vull creure que demà hi haurà molta gent", ha remarcat Anguita.

Cal recordar que aquesta manifestació està essencialment convocada per protestar contra l'aprovació, dijous, de la llei de la funció pública per part del Consell General. Tot i que són pessimistes quant al fet que la llei no acabi prosperant, guarden una petita esperança, tal com ha confessat Anguita, que "s'ho acabin repensant" i o bé "no entri en vigor",o finalment, que no sigui aprovada en la sessió de Consell General.

Tenint en compte l'objectiu de la protesta, caldrà veure quin és el suport per part de la resta de la ciutadania que no siguin treballadors públics. Qüestionat sobre aquest aspecte, Anguita ha lamentat la "guerra que s'ha creat des de fa anys per enfrontar el sector públic i el privat" i ho ha qualificat d'"il·lògic". En aquest sentit, ha recordat que des del sindicat han "demostrat" que estan en contra de la llei laboral aprovada, ja que suposa "una retallada en tots els àmbits" i ha incidit en el fet que si finalment el sindicat decideix portar al Consell d'Europa la llei de la funció pública no hi aniran "només" per exposar aquest text legal sinó per "explicar el que passa a Andorra". En aquest paquet, ha destacat, hi hauria també la legislació laboral o els lloguers. "No sé si es volen apropar o allunyar d'Europa, però amb aquestes lleis s'estan allunyant bastant", ha conclòs.

D'altra banda, l'assemblea celebrada aquest dimarts també ha servit per acordar, per unanimitat, la modificació dels estatuts perquè es pugui afiliar al sindicat tothom que treballi a l'administració, excepte els càrrecs polítics. D'aquesta manera es vol donar també cobertura als treballadors eventuals.

L'assemblea ha comptat amb una participació d'unes 50 persones que amb el vot delegat representaven una seixanta dels 200 afiliats amb què compta el sindicat.