Política 29/06/2019

Susanna Vela liderarà l'executiva del PS

El partit donarà llibertat a les llistes parroquials per fer les seves propostes, però aquestes hauran de ser validades pel comitè directiu

Ara Andorra
2 min
17è congrès del PS, celebrat aquest dissabte. / PS

Andorra la VellaEls militants del Partit Socialdemòcrata (PS) han validat per unanimitat la candidatura de Susanna Vela com a presidenta, Gerard Alís com a primer secretari i Pere Baró com a secretari d'organització. El 17è congrés, celebrat aquest dissabte de la formació es marca entre els nous reptes preparar les eleccions comunals del desembre, ampliar la base de la militància i impulsar la participació dels ciutadans en el projecte polític socialdemòcrata. En la trobada també s'ha aprovat el tronc comú de cara als comicis de finals d'any.

Alís, el nou primer secretari, considera important ampliar la base del partit i fomentar la implicació de la ciutadania en el projecte que "és el que ha de servir per portar al país el canvi necessari". Ha avançat que s'organitzaran un seguit de trobades i reunions per compartir idees concretes "i creant comissions de treball dels diferents textos legislatius convidant associacions i entitats".

Pel que fa a les eleccions del desembre, el partit ha donat total llibertat als diferents comitès locals per preparar el programa electoral i negociar els possibles pactes, tot i que seguirà sent necessària el vistiplau del comitè directiu de la formació. Uns programes que tindran un tronc comú, que significarà "punt de partida per negociar amb altres partits, independents o associacions civils per tirar endavant candidatures a totes les parròquies", ha dit Vela. El congrés ha aprovat a més que des del grup parlamentari impulsi una llei amb propostes per "millorar la democràcia i fomentar la participació en els consells del comú i una llei electoral que afavoreixi la representativitat de totes les forces polítiques".

La nova executiva es completa amb nou vocals, que són Maria Alaminos, Roger Padreny, Liliana Ribeiro, Carles Sánchez, Mari Carmen Sánchez, Jordi Torné, Cèlia Vendrell, Cristina Valen i Everest Vilaginés. Una "barreja de gent de l’anterior i nova", ha declarat Baró, i que "representa a totes les generacions del país". Pere Baró ha abandonat el càrrec de coordinador de la Joventut Socialdemòcrata, que passa a mans de Joao de Melo.

Pel que fa al comitè directiu, els onze membres escollits han estat els següents: Vicenç Alay, Manel Blasi, Carles Blasi, Olivier Braque, Jan Cartes, Jesús de Tena, Mariona González, Antoni Invernon, M.Josep Loncà, Esteve López, Joan Ramon Marina, Begoña Montes, David Rios i Maria de la O. Per la seva banda, Eduard Padreny ha estat reelegit com a defensor de l’afiliada i de l’afiliat.

stats