Política 03/12/2019

Terceravia + Independents aposta per una nova llar de jubilats a Encamp

En canvi, En Comú proposa una millora de les instal·lacions actuals

T. Navarro
2 min
La candidata de Terceravia + Independents a Encamp, Ingrid Ruíz. / T. N.

EncampTerceravia + Independents d'Encamp vol que els padrins i padrines de la parròquia comptin amb una nova llar de jubilats, que substituiria l'actual casal. La número vuit de la candidatura, Ingrid Ruiz, ha assenyalat que a l'actual instal·lació "no se'n fa un ús suficient", i que "no s'ha fomentat massa entre els padrins de la parròquia". D'aquesta manera, volen "una llar integral on es facin activitats durant tot el dia", donat que en els darrers anys "s'han fet algunes iniciatives però en calen moltes més".

A més, Ruíz ha parlat d'un altre dels "neguits" de la candidatura, que és l'adaptabilitat de l'esport a les persones amb discapacitat en tots els àmbits. Per això volen comptar amb la col·laboració d'actors privats, principalment Saetde a causa de la implicació que té el comú dins del consell d'administració, per "negociar competicions, tant nacionals com internacionals, d'esport adaptat", posant d'exemple la possibilitat d'acollir una Copa del Món d'esquí adaptat. "Tenim molts bons esportistes a Encamp", ha insistit, i "per a nosaltres és un dels punts estrella del programa".

Per fer-ho possible, creuen que és necessari "adaptar millor el complex esportiu per a les persones amb discapacitat" i, a la vegada, potenciar les estades esportives d'equips professionals d'esport adaptat, com ja s'ha vingut fent fins ara amb els jugadors del Futbol Club Barcelona.

La cap de llista d'En comú per Encamp, Laura Mas, al Casal del Poble. / EN COMÚ PER ENCAMP

Ampliació del casal

Al seu torn, la cap de llista d'En Comú per Encamp, Laura Mas, ha visitat els padrins i padrines d'Encamp al casal del poble, on ha berenat amb ells. Mas ha promès ampliar les instal·lacions del casal, així com l'oferta d'activitats amb més tallers. La cap de llista també ha anunciat una nova zona de lleure al Pas de la Casa i un reforç de les sinergies entre la biblioteca, l'Espai jove, les escoles i l'escola bressol.

Un altre dels projectes que ha exposat Mas aquest dimarts ha estat la reordenació dels entorns de la plaça dels Arínsols, aprofitant les obres del futur Museu de l'Automòbil, per "crear un espai de convivència per a tots, però especialment per a la gent gran". La coalició d'UP + Demòcrates + Liberals d'Andorra + Independents proposa zones d'esbarjo i espais verds.

stats