Política 09/10/2019

Terceravia d'Ordino critica que el comú "menyspreï la seguretat dels ciutadans"

La formació lamenta la "inactivitat" davant la situació de l'avinguda de les Moles

Ara Andorra
2 min
Vista general del poble d'Ordino. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl comitè local de terceravia d’Ordino acusa el cònsol major, Josep Àngel Mortés, i la corporació comunal "de menysprear la seguretat dels ciutadans, davant la inactivitat comunal per solucionar els perills per als vianants que hi ha a l’avinguda de les Moles". Des de la formació expressen aquest parer a través d'un comunicat que han emès després de rebre la resposta del comú ordinenc a la carta que li van adreçar el 24 de juny, on demanaven prendre mesures per solucionar "una problemàtica que s’arrossega durant tot l’actual mandat comunal".

Per a la formació política ordinenca, el cònsol major "es justifica i s’excusa davant un fet tan punyent com és la integritat dels habitants de la parròquia", ja que posen en relleu que la resposta de l’equip comunal va ser que són "conscients d'aquesta situació” i que "han adreçat les demandes escaients tant al ministeri d'Ordenament com a la Taula Nacional de Mobilitat”.

El portaveu del comitè local de terceravia d'Ordino, Jordi Balsa, ha criticat la resposta del comú, ja que "quan del que es parla és d'un problema de seguretat pels veïns de la parròquia, no s'hi val amb limitar-se a exposar dita qüestió, sinó que cal buscar solucions i si s'escau pressionar l'organisme competent perquè les adopti, malgrat que aquest sigui del mateix color polític".

A l'escrit, el comitè local feia constar les "diverses queixes escrites que s'han fet arribar a la corporació comunal, que posen de manifest la problemàtica al llarg dels seus ja gairebé quatre anys de mandat, i que fins a la data no s'ha donat cap solució a les demandes dels veïns". En el mateix text, la formació política emplaçava el comú a "prendre les mesures necessàries al seu abast o sol·licitar la col·laboració de l'administració nacional per vetllar per la seguretat dels usuaris de les voreres, passos de vianants i carril bici radicats a la zona de l'avinguda de les Moles".

stats