Política 04/04/2019

Terceravia advoca per la independència de la justícia

La candidata territorial d'Escaldes-Engordany, França Riberaygua, afirma que és un dels punts essencials d'un país

B. N.
1 min
Els candidats de terceravia a Escaldes-Engordany, França Riberaygua i Lluís Ferreira aquest dijous a l'entrada de l'edifici de l'Obac. / B. N.

Escaldes-EngordanyTerceravia advoca per la independència de la justícia. La candidata territorial d'Escaldes-Engordany, França Riberaygua, ha explicat que la sensació que hi ha al carrer és que la justícia està polititzada i ha posat com exemple el fet que el president del Consell Superior de la Justícia és un exbanquer, un exministre i excònsol quan la llei diu que el màxim mandatari d'aquest organisme ha de tenir coneixements de dret.

"Els seus coneixements potser no són els adequats per dirigir l'ens". També s'ha referit al col·lapse de la justícia i al fet que els saigs tinguin problemes per dur a terme la seva tasca. Considera que la justícia és un dels punts essencials d'un pais i creu que el nou edifici que ha d'acollir les instal·lacions judicials potser no resoldrà el problema de bloqueig.

Sector primari

El candidat de terceravia d'Ordino, Jordi Balsa, ha explicat aquest dijous que "cal invertir en investigació i desenvolupament per trobar alternatives de negoci al sector primari". "L'agricultura i la ramaderia són primordials per al país i fins ara les inversions han estat com un encefalograma pla", ha assenyalat Balsa.

El candidat ordinenc ha remarcat la idea que "cal oferir un pla B per diversificar el conreu i millorar la cabana ramadera de la zona". L'agricultura ecològica o la implantació del conreu de la trumfa han estat algunes de les alternatives a les quals s'ha referit Jordi Balsa. "Nosaltres creiem que s'ha de donar un impuls més decidit i s'ha de donar suport als nostres ramaders i pagesos de manera clara i directa, perquè són un dels motors que impulsa el país", ha clos Jordi Balsa.

stats