Política 06/12/2019

Terceravia vol la digitalització i optimització dels tràmits a la capital

En Comú per Andorra la Vella aposta per un espai polivalent per als joves, mentre que el PS crearà una àrea d'habitatge per adoptar mesures com incentius fiscals

M. F.
3 min
El candidat a cònsol menor de Terceravia + Independents d'Andorra la Vella, Jaume Carrera, amb José Carlos Trillo; Alicia Nieto i Guillem Tadeo, membres de la candidatura. / M. F.

Andorra la VellaTerceravia + Independents d’Andorra la Vella considera que “el temps dels ciutadans importa” i per això proposen no només digitalitzar els tràmits sinó també agilitzar-los de tal manera que l’administrat “no hagi de patir ni esperar”, tal com ha explicat el candidat a cònsol menor de la formació, Jaume Carrera.

Així, des de Terceravia + Independents creuen que cal “informatitzar” els tràmits i fins i tot certes accions com els pagaments als aparcaments, de tal manera que el màxim volum de tràmits possibles es puguin fer digitalment. De totes maneres, aposten també perquè hi continuï havent el contacte directe entre els ciutadans i l’administració i per aquest motiu, i de manera paral·lela, aposten perquè una part del Servei de Tràmits es pugui traslladar a les noves instal·lacions de la plaça Lídia Armengol, ja que ha manifestat que a l’espai actual “no s’hi cap”. De totes maneres, a casa comuna també mantindrien l’atenció al ciutadà.

“Volem aportar solucions als ciutadans, que no es trobin entrebancs en la resolució dels tràmits”, ha remarcat Carrera, concretant que en el cas dels aparcaments es pot pensar en una aplicació que permeti el pagament sense haver d’anar a buscar els parquímetres. El candidat a cònsol menor també ha manifestat que, òbviament, aquesta digitalització ha d’anar acompanyada de la corresponent formació al personal.

Meritxell López, Marta Pons i Alain Cabanes, d'En Comú per Andorra la Vella. / EN COMÚ PER ANDORRA LA VELLA

Espai polivalent pel lleure

D'altra banda, la candidatura d'En Comú per Andorra la Vella ha presentat la seva aposta per oferir als joves de la parròquia un espai polivalent, d’importants dimensions, perquè hi puguin desenvolupar activitats de lleure. Aquest espai, ha detallat la número dotze de la llista, Marta Pons, serà autogestionat pels mateixos joves. “Ells decidiran les activitats que s’hi faran, segons les seves necessitats”, ha plantejat.

Aquest espai “serà de tipus nau, de lliure accés i cobert” perquè, per exemple, els grups de música puguin assajar, s’hi puguin organitzar tallers de cuina o jugar al billar i al futbolí. Complementarà el servei que ja ofereix la Central, equipament ubicat al Parc Central.

Pons ha explicat que encara s’estan estudiant possibles ubicacions. Però es mirarà que sigui el més cèntric possible i també es tindrà en compte, a l’hora de decidir, el que demani el jovent.

Sergi González i Pere Baró, del PS+I d'Escaldes-Engordany. / PS

Inversió zero en habitatge

A l'últim, la candidatura del Partit Socialdemòcrata+Independents d’Andorra la Vella ha explicat que té com a “primer objectiu pal·liar els problemes d’habitatge”. Així ho ha expressat el número 4 de la llista, Pere Baró, que ha recordat que en els darrers quatre anys “la inversió de DA en habitatge és de zero”. En aquest sentit, ha posat Jovial com a exemple clar del que “per a governs de dretes i conservadors és una despesa”, mentre que “pels d’esquerra i centre-esquerra és una inversió social i en benestar, que al cap i a la fi és l’únic objectiu de tenim”, ha defensat.

Baró ha recordat l’interès del PS per les qüestions referents a l’habitatge. “Fa molts anys que en parlem a nivell nacional i comunal”, ha dit, en contraposició al grup que governa actualment, que “l’únic que els importa és fer despesa amb obres faraòniques”, ha remarcat.

En aquest sentit, el número 4 de la llista socialdemòcrata a la capital ha recordat que “la Constitució és ben clara en aquest aspecte i diu que els estaments públics hem de promoure les condicions necessàries per tenir habitatge digne”. “Potser aquest punt DA se l’hauria de llegir una mica més”, ha etzibat.

Baró ha explicat que la proposta socialdemòcrata passa per la creació d’una àrea d’habitatge, que tindrà l’encàrrec d’adoptar “les mesures possibles per afrontar el problema tan greu" que hi ha, que passarien entre d’altres, per incentius fiscals mitjançant reduccions en l’impost sobre l’habitatge, les ajudes i la col·laboració amb els particulars “per trobar solucions en aquests grans problemes”. Baró també ha comentat que els han arribat queixes sobre Jovial, en el sentit que “amb DA no és el que era” i s’ha compromès a buscar “les solucions pertinents”.

stats