Política 09/12/2019

Tercervia vol potenciar les entitats culturals de Sant Julià

Desperta Laurèdia aposta per trobar un espai on es puguin aplegar tots els centres de recerca de la parròquia

M. P.
3 min
Els candidats de Tercervia + UL + Independents al Centre cultural i de congressos lauredià. / M. P.

Sant Julià de LòriaLa número dos de la candidatura de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Mireia Codina, ha explicat aquest dilluns que "les entitats culturals de la parròquia són un eix vertebrador de socialització i d'integració" i, per tant, "s'ha d'apostar fort perquè puguin dur a terme les seves activitats". Així doncs, la candidata ha assegurat que s'han de retrobar els orígens de Sant Julià perquè "sempre havia destacat per la seva cultura", sent una de les parròquies pioneres a Andorra en aquest sentit.

Tanmateix, l'aspirant a cònsol menor ha manifestat que les actuacions culturals a la parròquia han "minvat" els darrers anys, i és per aquest motiu que Terceravia aposta fermament per dinamitzar i potenciar aquest element amb l'objectiu de què "torni tota aquella alegria que teníem a Sant Julià", ja que "ara el que hi ha són cues, però no per les activitats". A més a més, la formació també creu que la implicació del jovent és clau, tot i que "s'involucren quan les coses estan bé però després es despengen", ha afegit.

Terceravia es reunirà aquesta tarda amb representants d'entitats culturals de la parròquia amb la voluntat "d'escoltar-los i que ens facin arribar els seus neguits". Així mateix, Codina ha manifestat que els hi traslladaran tot el seu suport i, en el cas que siguin els encarregats de liderar el pròxim comú, "es trobaran les portes obertes" per impulsar qualsevol activitat cultural.

Unificació dels centres de recerca

La candidatura de Desperta Laurèdia aposta per "trobar un espai on tots els centres de recerca puguin estar junts", amb l'objectiu d'aprofitar les sinergies que es generin entre ells "perquè al final pensem que això és bo pel desenvolupament de la parròquia a l'àmbit d'empresa, d'innovació, de desenvolupament i d'investigació", ha assegurat el candidat a cònsol major de la formació, Cerni Cairat.

El cap de llista, que ha visitat les instal·lacions de la Universitat d'Andorra (UdA), també ha incidit en la necessitat de crear una residència d'estudiants perquè "el desenvolupament de Sant Julià ha de passar per aquí", ja que és un element "cabdal per obrir la universitat a estudiants que venen de l'estranger". Tot i això, ha manifestat que encara és massa aviat per fixar una ubicació, "però sabem que hi ha predisposició per a fer aquest espai", ha afegit.

Vial de Sant Julià

La candidatura d'Units pel Canvi demana que es desbloquegin les partides pressupostàries per avançar en la construcció del vial, i especialment arreglar el que seria la seva continuació des de la boca sud del túnel de la Tàpia. "Amb el nombre de persones que ens visiten de l'estat veí, és obvi i necessari que millorem molt més l'accés a Andorra", ha manifestat el candidat a cònsol major, Joan Travesset, que, a més, ha assegurat que "som conscients que per Sant Julià serà una millora, però també ho serà pel conjunt del país".

"Estem en eleccions comunals, però entenem que la política comunal no té sentit sense la política nacional", ha manifestat Travesset, que ha insistit en el fet que "volem treballar conjuntament, amb aquest criteri de solidaritat que ha de venir per ambdues bandes, perquè d'una vegada per totes comencem a desbloquejar partides pressupostàries" per seguir la construcció del vial, que permetria donar un altre aire a l'avinguda Francesc Cairat "com a porta d'entrada" al país.

Així, el cap de llista s'ha compromès a què una de les primeres coses a fer, si surten elegits, sigui reunir-se amb el Govern, i concretament amb el ministeri d'Ordenament Territorial "per veure com ho podem arreglar", perquè, a més, si es millora l'avinguda "també fa la vida més atractiva als ciutadans".

D'altra banda, Travesset ha aprofitat l'ocasió de denunciar les obres que s'estan duent a terme a l'entrada del poble, davant el cementiri, "on encara no he trobat ningú que hagi entès aquesta manera de fer obres", ja que es tracta d'un espai estret i "no té sentit anar-hi posant jardineres". A més, el candidat a cònsol major ha criticat que s'està provocant "una mena de cul de sac" en aquella rotonda.

stats