Política 04/11/2015

UP+DA, PS i Liberals es disputaran el Comú d'Encamp

Tot i tenir la llista pràcticament enllestida, finalment SDP no l'ha pogut tancar i no concorrerà a la parròquia

Ana
3 min
Els presentadors de la llista d'UP+DA / G.LL.T. (ANA)

EncampEls electors d'Encamp disposaran de tres llistes de cara a les properes eleccions comunals del 13 de desembre. Tot i que SDP havia anunciat que tenia intenció de concórrer en aquesta parròquia, i fins aquest dimarts a la tarda semblava que tenia la llista gairebé enllestida, finalment no ha presentat candidatura. Així doncs, a les eleccions hi concorreran UP+DA, PS+Independents i Liberals + Independents.

Els més matiners han estat el PS i els Liberals, que a les 9 del matí ja eren davant del Comú d'Encamp. Els primers en presentar la llista, però, han estat els del PS, amb el seu candidat a cònsol major, Joan Sans, al capdavant.

Sans ha destacat la transversalitat de la llista, on hi ha "exconsellers amb experiència política", com ara el mateix número dos, Pere Marsenyach, que va ser conseller de Turisme en el segon mandat de Miquel Alís, i també candidats que no s'havien presentat abans. A banda, ha assegurat que "és una llista molt representativa de la parròquia, reforçada amb gent del Pas de la Casa".

Sans i Marsenyach pel PS

Així doncs, a banda de Sans i Marsenyach, completen la llista Elisabet Pirot, Jordi Torné, Iolanda Vigo, Joan-Ramon Borra, Joan Solsona, Eduard Ricard Garcia, Neus Meca, Martí Pubill, Laurence de Oliveira, Andreu Ruiz, Maria Josep Loncà i, en última posició, tancant la llista simbòlicament, el primer secretari del PS, David Rios.

Sans ha considerat que es tracta d'una llista "potent", i ha lamentat que el trencament amb SDP no hagi permès configurar una candidatura unitària progressista a la parròquia. Aquestes declaracions, però, les ha fet a primera hora, quan tot semblava indicar que SDP acabaria presentant llista.

Jordi Troguet i Maribel Lafoz, candidats de Liberals + Independents

Per la seva banda, el candidat a cònsol major de Liberals d'Andorra + Independents, Jordi Troguet, ha destacat el fet que a la seva llista "la majoria de gent és independent, amb moltes ganes de treballar". Aquestes ganes de "fer feina" dels candidats, ha assegurat Troguet, són les que ha tingut més en compte a l'hora de triar els integrants de la llista, i no pas la seva adscripció política.

La número dos serà l'excomissària Maribel Lafoz. Els segueixen Daniel Casabella, Josep Antoni Ayala, Xavier Aranda, Xavier Fernàndez, Milagros López, Alain Arias -el vaquer del Comú d'Encamp que darrerament ha estat molt crític amb el fet que no es posin tanques el port d'Envalira per evitar accidents amb el bestiar-, Juan Martínez, Jennifer Ibáñez, Juan Terrones, Judith Torres, Enric Pujal -que com ha destacat Troguet, és "l'únic liberal de la llista"- i Antoni Pereira.

Continuïtat i renovació a la llista de Torres i París

La tercera llista que s' ha presentat ha estat la d'UP+DA. El seu cap de llista, l'actual cònsol menor, Jordi Torres Arauz ha destacat que a la candidatura s'hi han integrat força persones noves -entre les quals hi ha molta "gent del partit, que porta molt de temps treballant"- i també membres de l'actual majoria, com els mateixos candidats a cònsol major i menor, Jordi Torres i Esther París, o l'actual conseller Jordi Rogel. D'aquesta manera, Torres ha destacat que es pot garantir "una continuïtat" del projecte iniciat fa quatre anys.

A banda de Torres i Rogel, a la llista també hi són Aleix Varela –conseller general la darrera legislatura-, Jordi Rich, Laura Mas, el mateix Jordi Rogel, Josep Maria Mas, Xavier Fernández, Xavier Palacios, Bàrbara Bauza, Ismael González, Edith Rascagneres, Trinitat Casadevall i Alfons Martisella.

Pel que fa a la campanya, Torres ha augurat que "a Encamp serà competida". Tot i això, s'ha mostrat esperançat de poder aconseguir la victòria.

stats