Política 09/07/2019

Ubach advoca per implicar els joves en l'OSCE

La titular d'Afers Exteriors reitera en una trobada de l'organisme el compromís d'Andorra amb el multilateralisme

Agència Ana
1 min
Un moment de la trobada dels ministres d'Afers Exteriors dels estats integrants de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). / OSCE

EslovàquiaLa ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest dimarts en la trobada informal que aplega els ministres d'Afers Exteriors dels estats integrants de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), a Eslovàquia, i en el marc de la qual ha defensat la importància d’incloure els joves en els treballs de l’organisme. Durant la seva intervenció, la titular d'Afers Exteriors ha reiterat el ferm compromís d’Andorra vers el multilateralisme inclusiu i eficaç per tal de treballar en accions conjuntes de prevenció per fer front als reptes actuals que afecten tots els estats, i alhora, poder traslladar dites accions en l’àmbit local.

La titular d’Exteriors, ha destacat, a més, la necessitat de promoure la cooperació i coordinació entre tots els organismes internacionals, així com amb l’assemblea parlamentària de l’OSCE, per unir esforços, i alhora evitar duplicitats, en el compliment de l’Agenda 2030. Tal com han informat des de l'executiu a través d'un comunicat, aquesta trobada de treball és una preparatòria per la reunió del consell de ministres OSCE prevista per als dies 6 i 7 de desembre a Eslovàquia, on s'adoptaran decisions i documents estratègics en diferents àrees d’acció com són la dimensió política, l’econòmica, la mediambiental i la social.

Durant la jornada, la ministra Ubach ha mantingut trobades bilaterals amb els seus homòlegs de Romania, el Vaticà, Finlàndia, República Txeca, Rússia, Kazakhstan, Espanya, Hongria i Malta, on s’han abordat temes d’interès comú per aprofundir la cooperació bilateral i multilateral.

La trobada ha estat convocada pel ministre d’Afers Exteriors i Europa d’Eslovàquia, Miroslav Lajcák, actualment president en exercici de l’OSCE.

stats