Política 20/02/2015

Unió Laurediana carrega contra DA

Josep Majoral ha centrat el debat dels candidats de Sant Julià de Lòria a criticar les polítiques del govern demòcrata

M.t.
2 min
El debat de RTVASA dels candidats de la circumpscripció parroquial de Sant Julià

Andorra la VellaEl debat televisiu dels quatre candidats de Sant Julià de Lòria celebrat aquest dijous a la nit ha estat marcat per la crítica aferrissada que ha dut a terme el candidat de Liberals d'Andorra-Unió Laurediana, Josep Majoral, contra el candidat de Demòcrates per Andorra, Gilbert Saboya, malgrat que les dues formacions han anat de la mà al llarg de la legislatura. Els candidats de PS+Verds+IC+I i de Socialdemocràcia i Progrés, Josep Maria Cucalón i Jordi Lorente, també han centrat les seves intervencions en llançar crítiques contra el candidat demòcrata, tot i que amb menor intensitat.

Josep Majoral ha sorprès principalment pel seu afany de dirigir totes les seves intervencions contra Gilbert Saboya, durant el primer bloc per criticar els convenis de doble imposició, l'IRPF i la "pressa" per signar l'acord d'associació amb la UE, i posteriorment acusant el govern sortint de no fer prou per redreçar la situació de la CASS. Fins i tot els candidats progressistes, Josep Maria Cucalón i Jordi Lorente, han verbalitzat la seva sorpresa pel fet que Majoral recriminés contínuament coses al govern sortint "quan els seus consellers li van donar suport en lloc de passar-se al grup mixt".

Saboya, que ha estat l'únic que no ha llegit cap de les seves intervencions, ha sabut defensar la feina feta i ha evitat la confrontació, excepte quan s'ha fet referència a la CASS, moment en què ha acusat els governs liberals d'anar-se menjant les reserves durant anys sense posar-hi solució.

Els candidats progressistes, a banda d'anar fent propostes que no han generat el debat volgut, també han criticat que Saboya assegurés que la feina feta hagi permès redreçar la situació econòmica, fins al punt que Josep Maria Cucalón li ha retret que "sembla que estiguem al país de l'Alícia al país de les meravelles". Qui ha estat ministre d'Exteriors durant quatre anys ha respost que ell viu amb "l'Alícia al país de les estadístiques" quan s'ha de parlar d'economia, i ha anat repetint una vegada i una altra els esforços fets per generar "confiança i credibilitat", una expressió que ha estat reiteradament criticada per la resta de candidats.

El debat ha acabat amb Saboya i Majoral discrepant sobre si s'ha invertit molt o poc a la parròquia durant els últims quatre anys, mentre Cucalón intentava desviar l'atenció sense èxit cap a la protecció dels entorns naturals (referint-se als entorns culturals) i Lorente reclamava més semàfors i radars per regular el trànsit per dins la parròquia a l'espera de finalitzar el vial.

stats