Política 02/12/2019

UxEE proposa fer una residència per a gent gran davant d'Urgències

Gili planteja l'ampliació de la llar de jubilats

Carles Alonso
1 min
Jordi Moreno i Higini Martínez-Illescas observant l'espai on volen construïr la residència de gent gran amb preus socials. / C. A.

Escaldes-EngordanyLa coalició Unió X Escaldes-Engordany, encapçalada pel seu cap de llista Higini Martínez-Illescas i el seu número dos Jordi Moreno, han presentat aquest dilluns al matí, al davant de l'entrada d'Urgències de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, un dels punts d'aspecte social del seu programa electoral. Martínez-Illescas ha recordat com "la parròquia té una necessitat de posar en marxa una residència amb preus socials assumibles". És per aquest motiu que el cap de cartell d'UxEE ha assegurat que "el lloc idoni per a la seva construcció seria el terreny comunal que hi ha just al darrere de l'hospital". En la mateixa compareixença, tant Higini Martínez-Illescas com Jordi Moreno han expressat la voluntat de la candidatura "d'oferir places d'aparcament comunals al mateix edifici".

En el mateix espai, la coalició escaldenca té la intenció de fer un accés mecanitzat al col·legi Sant Ermengol. Així, el candidat a cònsol major per UxEE ha explicat que "el mateix edifici podria estar proveït d'ascensors o escales mecàniques perquè els infants poguessin accedir al centre escolar sense haver de fer ús del transport rodat".

Banc de temps

De la seva banda, la candidatura del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha presentat aquest dilluns les seves propostes dirigides a la gent gran, entre les quals destaquen el servei d’àpats a domicili, l’ampliació de la llar de jubilats i la creació d’un banc de temps per afavorir l’intercanvi de coneixements i les relacions intergeneracionals. Gili ha afirmat que “volem que aquestes persones es puguin continuar sentint útils i que puguin compartir el seu saber”.

stats