Política 04/12/2019

UxEE implementarà un bus comunal que connecti el centre amb els barris allunyats

Gili defensa que “l’habitatge ha de ser una prioritat perquè les mesures que s’estan implantant des del Govern no són suficients”

Ara Andorra
2 min
Els representants de la candidatura d'Unió X Escaldes-Engordany. / UxEE

Escaldes-EngordanyLa dinamització econòmica de la parròquia és un dels eixos principals del programa d’Unió X Escaldes-Engordany. Aquesta dinamització només pot ser completa si inclou els barris allunyats del centre d’Escaldes. Per aquest motiu, des de UxEE s’impulsarà un bus parroquial que millori la connectivitat d’aquests veïnats amb el centre i des del comú es faran polítiques que fomentin l’economia d’aquestes zones.

Marc González, número 4 de la llista d’UxEE, ha subratllat aquest dimecres que “no s’està fent prou pels nuclis allunyats del centre” i que des d’Unió X Escaldes-Engordany “impulsarem un bus parroquial que permeti accedir als veïns de Fiter i Rossell, la Plana, Can Diumenge, Sant Jaume i altres zones allunyades de la parròquia fins al centre”. A més, ha avançat que “el servei de bus parroquial serà gratuït pels majors de 65 anys i pels joves”.

Per un altre costat, la candidata a cònsol major de la candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha afirmat que “l’habitatge ha de ser una prioritat a nivell comunal perquè les mesures que s’estan implantant des del Govern no semblen ser suficients”. Així, “hem de complir amb el que diu l’article 33 de la Constitució, que tothom pugui tenir dret a aquest habitatge digne, i per tant serà una de les nostres prioritats”, ha garantit.

Per complir amb aquest compromís, Gili ha exposat els projectes que la candidatura socialdemòcrata presenta en el seu programa en aquest àmbit. El primer d’ells és la creació del departament de l’Habitatge, dins l’estructura de la corporació, que comptarà “amb persones que faran d’intermediaris, i ajudaran, entre els llogaters, els propietaris i els agents immobiliaris”. Així també es permetria la creació d’una borsa d’habitatge.

De la seva banda, el número 7 de la llista de Demòcrates+Independents d’Escaldes-Engordany, Enric Castellet, i la número 6, Lorena Jordana, han detallat aquest dimecres les propostes sobre habitatge que duran a terme si guanyen les eleccions del 15 de desembre. Són accions que cerquen augmentar l’oferta d’immobles, ha exposat Castellet, i que no es plantegen a curt termini, sinó que s’han pensat perquè segueixin tenint efecte a mitjà i llarg termini.

D’altra banda, la candidatura Terceravia + Independents d'Escaldes-Engordany ha alertat de la deixadesa de la parròquia, per part dels governs comunals. Així ho ha explicat aquest dimecres el candidat a cònsol major, Jordi Rubia.

Rubia ha assegurat que “nosaltres defugim de les obres faraòniques i volem centrar-nos en el benestar i seguretat dels nostres ciutadans” i ha demanat a la corporació actual “que surti al carrer i vegi com està el poble”.

stats