Vela vol saber com s’ha finançat la remodelació de l’església de Sant Julià

Volen conèixer el procediment que s'ha seguit i si hi ha format part Patrimoni Cultural

Tenint en compte que és un temple catalogat com a Bé d'Interès, la consellera del Grup Parlamentari Socialdemòcrata Susanna Vela ha formulat una pregunta oral per a l'executiu per  aclarir quina ha estat la seva participació en la remodelació de l'església de Sant Germà i Sant Julià de Lòria, així com el paper de Patrimoni Cultural durant el procés. Aquesta es contestarà en la propera sessió de control, prevista per a l'11 de juny.

Les obres s'han enllestit després de cinc anys de treballs amb la instal·lació d'un mosaic en el presbiteri i capelles laterals, signats per l'artista Ivan  Rupnik. En l'escrit recorda que "comptaven amb un pressupost d'uns 600.000 € i que es cobrien amb aportacions del Bisbat d'Urgell, del Comú de Sant Julià de Lòria, amb 150.000 €, de particulars i del Govern".

Per aquest motiu, vol saber "quines han estat les consideracions tècniques dels experts de Patrimoni Cultural per autoritzar aquestes obres de remodelació i la instal·lació del mosaic". També si l'executiu "participa econòmicament en aquest projecte o té intenció de fer-ho" i, en cas que sigui així, "quina és l'aportació econòmica i quines són les raons que ho justifiquen".

Des del  PS "tenim interès a conèixer exactament el procediment que s'ha seguit per tirar endavant aquestes obres", ha dit Vela, que ha mostrat la seva preocupació al voltant del "finançament que té previst l'administració pública".