Política 17/01/2018

Víctor Naudi passa a ser titular de la delegació del Consell d'Europa

La delegació a l'OSCE no pateix canvis, més enllà del canvi de grup d'un dels membres titulars, Carles Naudi

ARA Andorra
2 min
El conseller general d'SDP Víctor Naudi / Arxiu ANA

Andorra la VellaDesprés del trencament del grup parlamentari liberal, aquest dijous es votaran els canvis en els membres de les delegacions internacionals que hi ha hagut després que el grup mixt hagi passat de cinc a deu membres i hagi presentat un nou reglament intern. Tal com va informar la subsíndica general, cal que aquestes modificacions es votin en una sessió de Consell General perquè així ho marca la normativa del Consell d'Europa i de l'Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE). La sessió tindrà lloc aquest mateix dijous, ja que els canvis de les delegacions del Consell d'Europa s'han de comunicar un cop a l'any i com a màxim el 18 de gener.

Els canvis, però, són mínims. Només hi ha un intercanvi de càrrecs a la delegació del Consell d'Europa, on la fins ara la membre titular liberal, Judith Pallarès, passa a ser membre suplent, mentre que Víctor Naudi –conseller d'SDP al grup mixt– passa de suplent a titular. Aquesta delegació es completa amb els consellers demòcrates Carles Jordana –com a titular– i Patrícia Riberaygua com a suplent. Naudi ha estat membre suplent d'aquest organisme només des del mes de juny passat, ja que anteriorment ostentava aquest càrrec Sílvia Bonet, i va haver de deixar-lo quan va decidir abandonar la formació d'SDP.

Pel que fa a la delegació a l'assemblea parlamentària de l'OSCE, finalment no hi ha hagut cap canvi, ja que Pere López (PS) no ha acceptat passar de suplent a titular en substitució de Carles Naudi. L'única modificació és el canvi de grup parlamentari del conseller Carles Naudi. Com que ha passat del grup parlamentari liberal al mixt, es dona la circumstància que Ld'A, per una qüestió de proporcionalitat, no tindrà cap membre en aquesta delegació, ja que els seus dos altres components són demòcrates: Meritxell Palmitjavila (titular) i Marc Ballestà (suplent).

D'altra banda, el grup mixt encara no ha comunicat a la Sindicatura si hi ha canvis en les tres presidències i tres vicepresidències de comissions legislatives que els hi pertoquen.

stats