Política 29/05/2018

Vidal nega alguna irregularitat o tràfic d'influències en el suplement de crèdit per l'AREB

El secretari general de DA, obert a lliurar els extractes de la nòmina i dels comptes bancaris per defensar-se de les acusacions de l'oposició

Ana
2 min
El seu secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, durant les declaracions. / M. M. (ANA)

Escaldes-EngordanyNo hi ha hagut clientelisme, ni amiguisme, ni corrupció ni cap irregularitat en el procés de selecció a dit del bufet d'advocats Badia perquè assessori a l'Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) amb els 109 casos que té sobre la taula. O almenys així ho defensa el secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, que va estar a l'ull de l'huracà durant la sessió del Consell General d'ara fa gairebé dues setmanes, a causa de la seva vinculació amb el bufet. Vidal ha explicat, aquest dimarts a la tarda, que és treballador assalariat a mitja jornada de l'empresa i que totes les acusacions que es van fer en sessió parlamentaria són “absolutament i rotundament falses”.

Per defensar-se, el secretari general ha afirmat que es posa a disposició de tots els membres de l'arc parlamentari per fer-los arribar, si així ho demanen, tots els extractes de la seva nòmina i tots els comptes bancaris perquè, diu, “puguin comprovar el que considerin oportú” i ha conclòs que “sempre he estat transparent”. Vidal ha criticat que cap membre de l'oposició, abans de fer les declaracions, s'hagi posat en contacte amb ell per demanar-li explicacions al respecte. Assenyala que si ho haguessin fet “segurament no haurien dit el que van dir”.

Cal recordar que en la darrera sessió de Consell General, on es debatia el suplement de crèdit de 2,9 milions d'euros a l'AREB, es va posar en dubte el procés d'adjudicació directe al bufet d'advocats Badia. El PS va apuntar “corrupció, amiguisme, clientelisme i irregularitats” en el procés de selecció, i la resta de l'oposició va titllar la relació entre alguns treballadors del bufet (en al·lusió directe a Vidal), el Govern i el partit del Govern de “poc ètica”. En relació al debat de fons, on l'oposició va qüestionar el sobrecost dels processos judicials, Vidal s'ha excusat i ha recordat que ell no és el representant del despatx d'advocats i s'ha remès a les paraules que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va argumentar durant la sessió de Consell General.

Finalment, el secretari general de DA ha criticat “la nova manera de fer política” perquè no respecta les persones. “La política és molt més que posar a la diana l'adversari i disparar per intentar esgarrapar algun vot”.

Llistes parroquials

Pel que fa a la configuració de les llistes parroquials per a les properes eleccions generals, Vidal ha defensat que no té cap “coneixement” de la possibilitat de reeditar la llista de Laurèdia en Comú, que es va presentar a les eleccions comunals i les va guanyar, i que aquesta setmana passada demanava el conseller del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig. “Si ells en volen parlar mirarem què es pot fer però és la primera notícia que tinc”, ha defensat el secretari general de DA. Vidal ha recordat que la idea dels taronja és presentar-se a totes les parròquies ja sigui “sols o amb algun pacte” i ha afegit que “no ens tanquem a res i estarem a la llista parroquial de Sant Julià”.

stats