Política 22/01/2019

Virtus Unita denuncia que la majoria de nous andorrans no compleixen les obligacions legals

El grup d'opinió acusa Espanya d'incomplir "deliberadament la seva pròpia llei electoral"

Ara Andorra
1 min
Un passaport andorrà. / M. M.

Andorra la VellaEn un comunicat fet públic aquest dimarts, Virtus Unita denuncia que poques persones que accedeixen a la nacionalitat andorrana compleixen "efectivament" les obligacions legals. "Els successius governants –afirma el grup d'opinió– més amatents a les conquestes electorals que a la pròpia identitat, han anat deixant fer". A tall d’exemple, recorda el comunicat, el govern de Marc Forné "va donar per bona la simple renúncia consular, obviant la judicial que permetia un control efectiu de les dobles nacionalitats".

Virtus Unita reparteix culpes, a dins i a fora d'Andorra. "Malgrat l’afany en signar acords a tort i a dret, encara ara no han estat bons per demanar (o exigir) al govern espanyol que reconegui la nostra Constitució. És més, l’ambaixada espanyola incompleix deliberadament la seva pròpia llei electoral que l’obliga a exposar, en un lloc públic i visible, les llistes d’electors. Fins i tot, no les deixen veure ni als mateixos interessats, no fos cas que s’hi detectés algun nom que no convé desvelar".

El grup d'opinió demana que la doble nacionalitat sigui objecte de la futura negociació amb la Unió Europea (UE) per l'acord d'associació. "No podem consentir que duri aquesta espiral, tot i que potser ja hem fet tard", lamenten.

stats