Política 17/12/2018

L'ABA s'afegirà a la denúncia de la policia per l'afer de la mútua

Avaluarà de quina manera se suma a l'acció judicial

M. F.
1 min
Membres de la plataforma sindical durant la roda de premsa que han ofert aquest dilluns. / M. F.

Andorra la VellaL’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) té la intenció de sumar-se a la denúncia que el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA) ha presentat perquè s’investiguin les suposades irregularitats a la mútua de funcionaris. D’aquesta manera, aquest dimarts tenen previst reunir-se amb el seu advocat per mirar de definir de quina manera s’ha de fer aquesta adhesió a l’acció judicial iniciada pel sindicat de la policia.

Des de l’ABA es considera que la informació que es demana a la comissió de la mútua, especialment la referent als mutualistes que haurien cobrat de manera incorrecta durant el període de baixa laboral, no els arriba ja que “no hi ha transparència” i, per aquest motiu, esgrimiran els mateixos arguments que el CFPA en aquesta acció judicial que volen iniciar. És a dir, reclamen poder tenir la informació sobre les persones que van cobrar la baixa de manera incorrecta per saber si realment hi va haver un frau a la mútua i, en tot cas, si hi ha també un delicte en el fet que aquestes dades fossin difoses a través de les xarxes socials, quan se’ls havia dit que eren confidencials.

Cal recordar que divendres passat el CFPA va presentar una denúncia perquè la justícia investigui si en tot aquest afer de la mútua hi pot haver la comissió d’un seguit de delictes com ara frau, prevaricació administrativa, malbaratament de cabals públics, omissió del deure de perseguir delictes, a més del de revelació de dades.

stats