Política 28/11/2019

L'abonament anual del bus parroquial d'Ordino costarà 50 euros

El comú manté la gratuïtat pels menors de 18 anys i els majors de 65

Agència Ana
1 min
Un moment de la sessió del consell de comú d'Ordino celebrada aquest dijous. / M. P. (ANA)

OrdinoEl comú d'Ordino ha celebrat aquest dijous una sessió ordinària en la qual s'ha acordat per majoria l'aprovació de l'ordinació tributària per a l'exercici 2020 així com l'ordinació de preus públics per al mateix exercici conforme amb l'IPC. El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, ha manifestat que aquest és un tràmit que s'ha de fer abans que finalitzi l'any per tal que el 2020 ja es puguin posar en marxa els nous preus. La part més important que inclou l'ordinació és una rebaixa substancial en el preu de l'abonament del bus parroquial, ja que a partir de principis d'any passarà a costar 50 euros.

Mortés ha posat en relleu que, fins ara, "el preu de l'abonament era una xifra molt més elevada", ja que rondava els 150 euros i, per tant, "seguint amb la política amb la qual ja vam baixar les tarifes del bitllet senzill"; ara també s'ha decidit fer aquest esforç "per tal de continuar mantenint aquesta línia" que, a més, contribueix al desenvolupament sostenible de la parròquia. En aquest sentit, el cònsol major ha recordat que el servei continuarà sent gratuït per a tots els menors de 18 anys i també per a totes les persones majors de 65 anys.

Aquest ha estat un dels darrers consells de comú de la parròquia abans que canviïn les persones que conformen la corporació. Així doncs, el cònsol major ha indicat que, independentment de les eleccions, "el comú segueix funcionant" i, per tant, està previst celebrar una altra sessió durant la setmana del 16 de desembre, així com la que tindrà lloc el 28 de desembre per nomenar els pròxims cònsols i consellers del consistori.

stats