Política 13/12/2018

Abril ja té el suport per ser elegit per al TC

UL-IM votarà a favor del candidat proposat per DA

Joan Ramon Baiges
1 min
Els consellers d'UL-ILM, Carles Naudi i Josep Pintat. / M. M.

Andorra la VellaL'actual president del Tribunal Superior de Justícia, Joan Manel Abril, ja té assegurada la majoria al Consell General per ocupar la plaça vacant del Tribunal Constitucional des que Isidre Molas va decidir deixar la institució i la plaça està deserta des del 12 d’octubre.

Fonts de DA han confirmat que ja tenen el compromís d'UL-IM per votar Abril i així sumar els vots necessaris que requereix el seu nomenament, que són un mínim de 17 vots favorables.

En canvi, qui ja té decidit el vot en contra són els liberals, que aquest dijous han confirmat a aquest rotatiu que no hi pensen donar-hi suport.

Progressistes-SDP té la postura decidida però de moment no la vol desvetllar, mentre que des del PS asseguren que aquest tema encara no ha estat debatut.

La llei de l'òrgan judicial determina que s'ha de fer en el termini màxim d'un mes. A finals del mes passat SDP va acusar el síndic general i Demòcrates per Andorra de “violar la llei” i de “torpedinar, sabotejar i boicotejar" el Tribunal Constitucional per no haver cobert encara la plaça vacant que va deixar Molas, que està deserta des del 12 d’octubre. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va treure ferro i va manifestar que “no estem davant una situació alarmant”. Així, va considerar que des de la formació política progressista el que es vol és “cridar l’atenció”.

Pocs dies després sortia a la llum la proposta a Abril, que va mostrar la seva predisposició a ocupar el càrrec.

stats