Política 03/06/2019

Acció Feminista reclama una secretaria d'Estat d'Igualtat

El col·lectiu considera que és la peça fonamental per poder tirar endavant la futura llei que equipari drets entre dones i homes

Ara Andorra
1 min
Lectura del manifest d'Acció Feminista Andorra durant el 8 de març passat. / E. J. M.

Andorra la VellaEl col·lectiu Acció Feminista frisa perquè el nou executiu, que actualment es troba encara en procés de configuració de tota la cúpula, crei una secretaria d'Estat d'Igualtat. Un departament que pel col·lectiu hauria d'estar adscrita al cap de Govern, Xavier Espot, tenint en compte que la temàtica s'ha de treballar de manera transversal. "És imprescindible per continuar el treball que es va iniciar a finals de legislatura passada amb unes taules per treballar la futura llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes", ha ressaltat la presidenta de l'entitat, Antònia Escoda.

A més, destaquen en un comunicat, l'actual cap de Govern és precisament l'exministre d'Afers Socials, amb qui es va començar a treballar aquest text legislatiu. Per altra banda, Acció Feminista també recorda que tant els fets com les dades mostren que "la bretxa salarial creix en lloc de reduir-se", fet que és una evidència més de les desigualtats manifestes.

Per tot plegat, Escoda assenyala que "és una urgència començar a treballar per tirar endavant una sèrie de mesures per pal·liar el dèficit d'igualtat que patim".

stats