Política 07/04/2019

ACO+Demòcrates guanya per més diferència que fa quatre anys

La llista territorial supera per 57 vots la proposta d'Acord

Ara Andorra
2 min
Resultats en la circumscripció d'Ordino en les eleccions generals 2019.

OrdinoOrdino era una de les parròquies que feia por, de les dubtoses. Ni ACO+Demòcrates ni d'Acord tenien clares quines eren les seves veritables opcions però finalment ACO+DA s'ha tornat a imposar com fa quatre anys, aquesta vegada amb una major diferència de vots que quan va superar per només 17 vots a Liberals d'Andorra. Aquest cop la candidatura de Joan Martínez i Alexandra Codina han superat per 57 vots a l'aliança socioliberal que, tot s'ha de dir, hagués guanyat si hagués pogut sumar les paperetes de Progressistes-SDP, però l'intent de pacte va fracassar.

Ordino és una parròquia important perquè tradicionalment havia estat liberal, però en els darrers comicis ha girat cap a ACO+Demòcrates i era important mantenir el suport per garantir una majoria a Xavier Espot que el permeti governar, ja que la gran diferència de Demòcrates a la circumscripció nacional no serveix de res si no se sumen parròquies triomfadores.

Finalment s'ha acabat imposant la força demòcrata i la popularitat de Martínez Benazet, un nom que sona com a futur ministre si Espot acaba sent cap de Govern. Progressistes-SDP incrementa molt lleugerament el resultat de fa quatre anys mentre que terceravia obté un petit percentatge de tradicionals votants liberals que s'han negat a donar suport a una coalició amb el PS.

Benazet ha atribuït la victòria al fet d'haver-se presentat amb una candidatura "plural" i "representativa del teixit social de la parròquia d'Ordino". Al seu parer, ha estat una lluita "de nosaltres contra tots", que "s'ha treballat i s'ha aconseguit".

Per la seva part Marc Galabert, de d'Acord, s'ha mostrat satsfet pel "bon resultat" i ha celebrat que la parròquia d'Ordino hagi estat la que ha tingut més participació per part dels electors. "Hi ha una dosi de decepció", ha reconegut, però també de "satisfacció" per haver fet la feina ben feta. Galabert ha felicitat Benazet i Sandra Codina (número 2), per la seva victòria. Ha deixat oberta l'opció de d'Acord segueixi més enllà d'aquestes eleccions.

El candidat de Progressistes SDP, Felip Gallardo, s'ha mostrat "satisfet" per haver fet millor resultat que al 2015, "era tota una fita", ha considerat. Al seu parer, el missatge "europeïsta i social" del seu partit "poc a poc va entrant a les llars" de la parròquia. Per a aquest motiu, s'ha posat a disposició del partit per seguir encapçalant la proposta progressista a Ordino cara les eleccions comunals del proper mes de desembre.

Finalment, la número 1 de la llista de Terceravia, Noemí Amador, ha valorat de manera positiva els resultats tenint en compte que són una "formació política nova". Mantenen la "motivació" i les "ganes", ha assegurat, per seguir treballant cara properes comtesses electorals.

stats