Política 31/10/2017

Acord per impulsar un protocol de ciberseguretat entre Andorra i Espanya

L'objectiu és promoure la cooperació i dur a terme intercanvis en les àrees relacionades amb la tecnologia de la informació i la comunicació

Ana
2 min
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d'Estat Afers Europeus espanyol, Jorge Toledo, durant la signatura del protocol. / SFG

Andorra la VellaLa ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha exposat al secretari d'Estat Afers Europeus espanyol, Jorge Toledo, l’avançament de les negociacions per un acord d'associació amb la UE, després de la darrera ronda de negociacions que va tenir lloc a Brussel·les a començaments del mes d'octubre. En referència a les converses amb el Servei Europeu d’Acció Exterior, relatives a la lliure circulació de mercaderies, la ministra ha explicat a Toledo que es preveu concloure el text referent a aquesta llibertat el pròxim mes de desembre.

Durant la trobada mantinguda aquest matí a Madrid, la ministra Maria Ubach i el secretari d'Estat Jorge Toledo també han coincidit en el repte major i l'oportunitat que significa per al Principat la candidatura d'Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020. Ubach ha explicat a Toledo la voluntat d'Andorra d'organitzar una cimera oberta, en què d'altres països de la comunitat iberoamericana puguin acollir les diferents reunions sectorials prèvies, seguint el model d'Andorra que va organitzar la reunió dedicada a l'educació l'any passat gràcies a la cessió de Colòmbia, país amfitrió del 2016. En aquest sentit, Toledo ha reiterat que Espanya donarà el suport a Andorra durant la pròxima trobada de ministres d'Exteriors dels països membres de la comunitat iberoamericana que tindrà lloc a Antigua.

Els dos representants també han aprofitat la trobada per signar un protocol d'entesa sobre ciberseguretat pel qual els dos països es comprometen a col·laborar i alinear iniciatives per a un ciberespai segur i confiable. Aquest acord contempla l'intercanvi d'informació, experiències i bones pràctiques en aquest àmbit, excloent-hi les qüestions referides a la informació considerada de caràcter confidencial i d'acord amb les legislacions nacionals respectives. També l'intercanvi de visites d'estudi, el desenvolupament de programes de capacitació i altres modalitats de cooperació. L'objectiu és promoure la cooperació i dur a terme intercanvis en les àrees relacionades amb la tecnologia de la informació i la comunicació, en els àmbits legislatiu, policial, estratègic, tècnic i científic.

stats