Política 20/03/2019

D'Acord es presenta amb “moltes aspiracions”

La coalició de PS i L'A té la intenció de recollir el vot que abans "no anava enlloc" per traduir-lo amb representació al Consell General

Ara Andorra
2 min
Fotografia de família amb tots els candidats de d'Acord.

OrdinoLa coalició de PS+L'A per a les llistes parroquials, batejada com a d'Acord, està en disposició de poder disputar “moltes parròquies” i amb “moltes aspiracions” de lluitar els comicis en aquelles circumscripcions on no se'ls considera favorits. Així ho va dir aquest dimarts al vespre el candidat a cap de Govern del PS, Pere López, qui va ressaltar que les llistes de d'Acord “són un exemple de la força de l'entesa entre liberals i socialdemòcrates”.

El líder del PS va fer aquestes declaracions en l'acte de presentació de les candidatures parroquials del pacte de cara a les eleccions generals del proper 7 d'abril. “D'Acord ha nascut per donar veu a molts vots que a les eleccions territorials no van enlloc i no tenen cap representativitat”, va afegir López, que va insistir en què la coalició és una opció perquè el vot que abans no tenia representació n'acabi tenint al Consell General.

El candidat del PS també va tenir paraules per lloar els candidats. “Molt potents a totes les parròquies, persones que són líders en la seva parròquia, amb trajectòria política, amb trajectòria professional i que encarnen l'opció de canvi polític”, va sentenciar. Des de la vessant parroquial els dos candidats a Ordino, Marc Galabert i Jean Michel Armengol, van voler fer pedagogia del pacte per ressaltar que és una entesa “necessària pel país” amb l'objectiu de representar els votants al Consell General. “És sa que les formació polítiques declarem les nostres intencions abans de les eleccions, sobretot perquè el sistema no permet fer-ho després”, va subratllar Galabert.

El candidat de d'Acord a Ordino va destacar la necessitat de tornar a donar protagonisme el parlament així com “augmentar la transparència a les institucions i dur a terme una negociació amb Europa clara”. Finalment Armengol va posar èmfasi que a Ordino tenim l'equip de coalició “molt unit” tot i ser de diversos àmbits polítics.

stats