Política 01/04/2019

D'Acord promet fer d'Encamp la parròquia cultural del país

La coalició reivindica que RTVA es traslladi a les dependències de Ràdio Andorra

M. M.
1 min
La número dos de d'Acord, Caterina Juan, acompanyada dels suplents davant de Casa Cristo. / M. M.

EncampLa candidatura de d'Acord a Encamp proposa potenciar l'atractiu turístic i comercial de la parròquia per mitjà del patrimoni cultural. L'objectiu, més que ambiciós, és ni més ni menys que convertir “la parròquia en la ciutat cultural d'Andorra”. Així ho ha expressat la número dos de la coalició socioliberal, Caterina Juan, que critica que actualment tot el conjunt patrimonial no està prou potenciat.

Juan assenyala que Andorra Turisme ha d'invertir per crear “més accions publicitàries, més circuits culturals i una millor senyalització” dels diferents elements cultural que hi ha repartits per la parròquia encampadana. La número dos de la llista argumenta que a vegades s'organitzen grans esdeveniments al poble, però no hi ha un retorn directe perquè la gent no pernocta a Encamp. Per això insisteix amb la necessitat de convertir la parròquia en el referent cultural del país a través de potenciar els diversos elements patrimonials ja existents com Casa Cristo (un museu que rep 5.000 visites l'any), el conjunt de Sant Romà de les Bons, el Museu de l'Automòbil, el trasllat del ministeri de Cultura a l'hotel Rosaleda, la Torre dels Moros o el conjunt d'esglésies romàniques.

Finalment, pel que fa a l'altre trasllat ministerial anunciat per l'actual govern en funcions (el d'Exteriors a Ràdio Andorra), d'Acord planteja que a les antigues dependències de Ràdio Andorra s'hi ubiqui RTVA, tal com DA i la resta de forces van manifestar al principi d'aquesta legislatura.

stats