Política 29/03/2019

Un acostament a Europa de manera "respectuosa i beneficiosa"

Des de d'Acord aposten perquè el document final de l'acord d'associació “s’hagi d’aprovar amb tres quartes parts del Consell General”

ARA Andorra
2 min
Marc Magallón, Rosa Gili i Joan Torra. / D'ACORD

Andorra la VellaRosa Gili i Marc Magallón, candidats de la llista territorial de d’Acord a Escaldes-Engordany han defensat la necessitat, per una banda, d’incrementar la transparència vers els ciutadans sobre les negociacions amb la Unió Europea per l’acord d’associació i, per l’altra, mantenir línies vermelles en el pacte que es pugui assolir per defensar les especificitats d’Andorra. Així, tots dos han recordat que aquest acord haurà de ser acceptat en referèndum per la població i, per tant, s’han de donar les màximes dades possibles per poder aconseguir "un 'sí' clar". Gili ha explicat que la voluntat de d’Acord és “fer públics tots els estudis d’impacte” que hi hagi. A banda, també s’apostarà perquè el document final “s’hagi d’aprovar amb tres quartes parts del Consell General”. I és que, ha indicat, “l’acostament cap a Europa s’ha de fer de la forma més respectuosa i beneficiosa pel país”.

"La transparència ha de ser la nostra bandera en tota aquesta negociació”, ha manifestat el número dos de la candidatura, tot recordant que "la població haurà de refrendar l’acord via referèndum". Per això, ha advertit que "si no estan ben informats, difícilment hi podran estar a favor amb el conveni al qual s’arribi". Magallón ha posat l’exemple de tota la situació que s’està vivint al Regne Unit amb el Brexit.

I, en aquest sentit, Magallón ha apuntat la necessitat de fer "sí o sí" l’acostament a Europa però sempre “amb unes línies vermelles que no podem traspassar”. Entre elles, la diferència fiscal, que afecta molt a un comerç “del qual depenem encara molt”.

Habitatge social

D'altra banda, els candidats de d’Acord de la Massana han presentat la proposta per convertir Casa Parramon en habitatge social. “Pensem que val la pena, vista la manca d’habitatge que hi ha, fer un estudi per poder recuperar aquest edifici i oferir habitatge social i espais per la parròquia que siguin necessaris”, ha manifestat la cap de llista, Judith Pallarés, que ha recordat que durant aquesta darrera legislatura s’han avaluat diferents propostes “però el Govern no ha fet res ni mogut res”. Tant Pallarès com Vicenç Alay, número dos de la llista, han manifestat que cal donar un ús a aquest edifici, que és propietat del Govern.

Pacte d'estat

Pel que fa a la candidatura de d'Acord a Ordino, han visitat la casa pairal de la parròquia, on han reiterat la necessitat d'un pacte d'estat sobre el futur de les pensions. El cap de llista, Marc Galabert, ha anat una mica més enllà i ha assegurat que “el pacte no només ha de ser entre forces polítiques sinó a nivell intergeneracional”, doncs “com tractem els padrins i padrines avui és un reflex pels nostres fills de com volem que ells ens tractin quan arribem a ser padrins”.

stats