Política 18/07/2022

Un advocat barceloní, nou home de confiança de Joan Enric Vives

Eduard Ibáñez serà l'adjunt de Mossèn Mauri

ARA Andorra
2 min
Eduard Ibáñez Pulido

Andorra la VEllaL’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha fet públic aquest dilluns que nomenarà Eduard Ibáñez Pulido per al càrrec d’adjunt al seu representant personal com a copríncep. L’objectiu és que aquesta nova figura col·labori estretament amb mossèn Josep M. Mauri i Prior i amb els serveis del coprincipat. Ibáñez Pulido passa a ser home de confiança de Vives amb evidents possibilitats de convertir-se en el futur representant personal quan Mauri es jubili.

Eduard Ibáñez Pulido va néixer a Barcelona el 14 de maig de 1969, està casat i té dos fills. És llicenciat en Dret (1992) i Doctor en Dret Penal (2007) per la Universitat de Barcelona. També compta amb la llicenciatura en Filosofia per la Universitat Ramon Llull (2012) i estudis de Teologia, cursats a la Facultat de Teologia de Catalunya.

És advocat del Col·legi d’Advocats de Barcelona des de setembre de 1992, especialitzat en l’àmbit penal i penitenciari des del gener de 1993. Des d’abril de 2002 fins al març de 2021 ha estat director de l’entitat Justícia i Pau de Barcelona i president de la Comissió General de Justícia i Pau d’Espanya (2010-2019). Entre març de 2021 i juliol de 2022 ha treballat com a tècnic a la Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. També ha col·laborat com a professor de matèries relacionades amb el Dret a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, a la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés, a la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i a l’Institut Catòlic d’Estudis Socials de Barcelona (ICESB).

Ibáñez Pulido ha escrit nombrosos articles a revistes especialitzades i ha publicat diversos llibres: “L’Economia de Francesc”, “La lluita per la llibertat religiosa i de consciència” i “La libertad religiosa: derecho humano fundamental, motor de progreso social”, entre d’altres. La informació ha estat recollida per Ràdio Seu.

stats