Política 11/02/2019

L'advocat de Puigdemont surt en defensa de Silvestre

Gonzalo Boye diu que el lletrat andorrà està sent objecte d'una "persecució i d'una campanya de desprestigi"

Joan Ramon Baiges
1 min
Gonzalo Boye: “La gent a Espanya està fatal: té més por dels rojos que delscorruptes”

Andorra la VellaEl popular advocat xilè Gonzalo Boye s'ha pronunciat a través de diverses piualades a favor del lletrat Josep Anton Silvestre que, cal recordar, es troba immers en una batalla legal amb la justícia andorrana amb recusacions a diversos batlles i magistrats i i ha aconseguit que apartin de la causa general de BPA al mateix president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan, provocant una situació inusual en la justícia del país.

Gonzalo Boye és conegut actualment per la defensa internacional del president Carles Puigdemont a fora d'Espanya. És un personatge a qui li agrada la polèmica i la seva fama no és nova. Advocat i editor de la revista 'Mongolia', va arribar a Espanya el 1987 i, com a advocat en processos com l'11-M, el 'cas Bárcenas' o la defensa d'Snowden, sap fins a quin punt els poders traspassen sovint les línies vermelles de la legalitat. També va complir condemna per col·laborar amb ETA.

En els seus tuits Gonzalo Boye critica la justícia andorrana per "amenaçar" un advocat, parla de "persecució i de campanya de desprestigi" contra Silvestre i comenta que assumeix la defensa internacional del lletrat davant l'"atropellament i abús per part de les autoritats andorranes", sense fer referència en quin organisme o instància.

stats