Política 10/10/2019

La majoria tomba la proposta del PS sobre l'habitatge

Terceravia dona suport a la iniciativa socialdemòcrata

Carles Alonso
2 min
La consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili. / C.A. (ANA)

Andorra la VellaLa proposta presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata per destinar el 10% del fons de reserva de les pensions a la compra d'habitatges per destinar-los a lloguer ha estat rebutjada per 11 vots a favor i 17 en contra a la sessió plenària del Consell General portada a terme aquest dijous. La discussió parlamentària ha tingut l'aprovació dels mateixos integrants del grup del PS i també de terceravia. Tot i això, no ha pogut ser aprovada per la negativa dels tres partits que formen el Govern: Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos.

La discussió de la proposta de llei ha estat llarga i durant alguns moments surrealista, perquè mentre la presidenta adjunta del grup que ha presentat la proposta, Rosa Gili, s'ha mostrat contrariada per la negativa de la resta de grups a donar-li el vot positiu, la resta de grups han esgrimit el per què de tal votació. El president del grup parlamentari de Demòcrates, Carles Ensenyat, ha estat molt crític amb la iniciativa socialdemòcrata, que ha qualificat de "nyap" i s'ha referit al conseller de terceravia, Joan Carles Camps, com a "enterramorts amb corbata negra". Ensenyat ha remarcat que la proposta del PS faria perillar el sistema de pensions de la CASS.

El president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, com també el ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, han coincidit en afirmar que "la proposta socialdemòcrata és lloable perquè tots els partits tenen la mateixa inquietud", tot i que Costa ha afegit que "la solució al problema de l'habitatge no només la té el PS amb la seva proposta".

Gili ha disparat amb bala contra els grups que formen el Govern i els ha titllat de "no reaccionar a la que es veia el problema". Gili ha afegit que "els arguments que han tocat, que s'han dit, són de pati d'escola i fan molt riure". Tant Naudi, com Costa, Ensenyat i també Jover han defensat els motius per votar en contra i els tres han negat que "es voti en contra per ser una proposta presentada per l'oposició socialdemòcrata".

Els atacs personals contra Gili no s'han fet esperar: "Vostè volia ser la primera a presentar una proposta de llei a la legislatura, i la seva manera de fer política es basa amb el poder, l'ego i l'orgull", i fins i tot deixant entreveure que les aspiracions polítiques de la representant socialdemòcrata podien estar decantades cap al comú d'Escaldes-Engordany.

stats