Política 07/11/2019

L'ambaixador de la UE visita Andorra per conèixer la realitat del país

S’han reunit amb diferents representants institucionals i del sector social i econòmic

Marc R. Fort
1 min
Reunió de la visita al país de la nova comissió negociadora. / M. F

Andorra la VellaEl recentment nomenat ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir, acompanyat per la nova negociadora adjunta, Clara Ganslandt, han visitat aquest dijous Andorra amb l’objectiu de conèixer de primera mà la realitat del país, aprofitant la presentació de les cartes de credencials com a ambaixador davant del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. D’aquesta manera, Lenoir i Ganslandt s’han reunit amb diferents representants institucionals i del sector social i econòmic.

Durant la jornada d'aquest dijous, la delegació de la UE s’ha trobat amb la ministra d'Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, així com amb altres alts càrrecs del Govern i del Consell General. En aquest sentit, Lenoir ha destacat que els actes d’aquest dijous li han permès conèixer les diferents particularitats del país i "descobrir la realitat d’Andorra" i, a banda, també, que "aquest primer contacte serà útil per treballar en comú per un acord d'associació".

Tal com ha explicat Riba, "era important que copsin la realitat del nostre país en diferents àmbits", i ha assegurat sentir-se satisfet davant la possibilitat de presentar Andorra de cara a l'etapa d'una nova delegació de la UE. En l’agenda de la delegació negociadora es preveuen reunions al llarg d'aquest divendres amb el cap de Govern, Xavier Espot; el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i amb els presidents dels grups parlamentaris.

stats