Política 23/09/2019

El jutge amplia un any i mig la investigació del cas Pujol per buscar més diners

La investigació a la família de l'expresident català es prorroga fins al 23 de març del 2021

Ara Andorra
1 min
Jordi Pujol Ferrusola a l’abril a Madrid, just abans de ser empresonat.

MadridEl titular del jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional espanyola, José de la Mata, ha prorrogat la instrucció del cas Pujol fins al 23 de març de 2021. El termini d'instrucció acabava aquest dilluns però, a petició de la Fiscalia, el magistrat ha decidit fer una última pròrroga de divuit mesos perquè encara hi ha proves pendents.

De la Mata ha argumentat que, davant la complexitat de la causa, no es podia acabar la instrucció en el termini fixat en l'anterior pròrroga. Segons ha informat l'Audiència Nacional, a la interlocutòria el jutge recorda que queden pendents informes d'auxili judicial sobre Oleguer Pujol i altres investigats així com informació de comissions rogatòries i ordres europees d'investigació d'Andorra, Luxemburg i Dinamarca. A banda, també està pendent la sol·licitud de diligències interessades de Grand Tibidabo.

Tanmateix, el magistrat ha puntualitzat que podria acabar la instrucció "totalment o parcialment" abans que acabin els divuit mesos. Segons de la Mata, podria obrir peces separades del cas Pujol per molt que no hagin complimentat totes les diligències pendents.

De la Mata investiga l'origen de la fortuna de la família de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, i va arrencar la instrucció el 2012. La causa té 36 persones investigades. Entre les quals, el mateix Pujol, la seva dona Marta Ferrusola, i els set fills de l'expresident.

stats