Política 09/04/2024

(VÍDEO)| Espot analitza el projecte de llei per al creixement sostenible i el dret de l’habitatge

Les mesures tenen dos objectius: garantir un creixement urbà sostenible i assegurar l’accés a l’habitatge

Joel Picón
1 min
El cap de Govern Xavier Espot al Consell General

Andorra la VellaEl Cap de Govern, Xavier Espot, ha emès un comunicat a través de les seves xarxes socials en un vídeo en què aborda el projecte de llei per al creixement sostenible i el dret de l’habitatge. En el vídeo, l'executiu destaca la importància de dos objectius fonamentals: garantir un creixement urbà sostenible i assegurar l’accés a l’habitatge.

Durant la seva intervenció, Espot va remarcar el fort creixement econòmic d’Andorra en els últims anys, atribuint-lo a una gestió efectiva de la pandèmia. Aquesta situació ha portat a un augment de residents estrangers amb elevat poder adquisitiu, així com a una major inversió estrangera, especialment en el sector de la construcció.

Tot i que aquest desenvolupament ha generat ingressos addicionals per al país, també ha provocat conseqüències negatives, com un creixement urbà descontrolat i un augment de la pressió sobre el mercat immobiliari, que ha repercutit negativament en l’accés a l’habitatge assequible.

En resposta a aquesta problemàtica, l’executiu promou el projecte de llei amb una sèrie de mesures “valentes i transversals” que aborden diverses àrees, incloent-hi el turisme, la inversió estrangera, la immigració i l’habitatge. Es poden consultar les mesures per al creixement sostenible i el dret a l'habitatge a www.govern.ad .

Una taxa als turistes que no pernoctin

“Implantarem una vinyeta pels excursionistes de tal manera que tinguem menys turistes i de més poder adquisitiu”, va declarar Espot, destacant la importància de garantir un turisme de qualitat que no impacti negativament en l’entorn i que contribueixi al desenvolupament sostenible del país.

stats