Política 11/03/2019

Andorra i Espanya pacten col·laborar en la Cimera Iberoamericana del 2020

En la reunió, han explicat a de Laiglesia que la voluntat del Principat és vincular l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Ara Andorra
1 min
El cap de Govern en funcions, Toni Martí, i el secretari d'Estat espanyol de Cooperació Internacional i per Iberoamèrica i el Carib, Juan Pablo de Laiglesia. / GOVERN

Andorra la VellaEspanya col·laborarà amb Andorra en l'organització de la Cimera Iberoamericana d'Andorra el 2020. El cap de Govern en funcions, Toni Martí, ha rebut aquest dilluns al secretari d'Estat espanyol de Cooperació Internacional i per Iberoamèrica i el Carib, Juan Pablo de Laiglesia. Durant la trobada s'ha acordat la col·laboració en diferents àmbits de l'organització de la cimera de caps d'Estat i de Govern que acollirà Andorra el 2020 així com els esdeveniments derivats de la Secretaria Pro Tempore (SPT) que ostenta Andorra durant el bienni 2019-2020. La cooperació se centrarà en aspectes relatius a la seguretat, la logística i les comunicacions.

Durant la reunió, el cap de Govern i la ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, han explicat a de Laiglesia que la voluntat d'Andorra és vincular l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 a la innovació, posant-la al servei de la sostenibilitat en diferents àmbits com són l'educació, la transició energètica i la inclusió social. Així, el lema de la Cimera Iberoamericana 2020 és 'Innovació per al desenvolupament sostenible-Objectiu 2030', que dona continuïtat al treball que la Comunitat Iberoamericana ha estat prioritzant en els darrers anys.

En la trobada amb els membres de l'equip de treball que duran a terme aquest projecte internacional que acollirà Andorra, s'ha fet el punt del calendari temptatiu d'actes previstos lligats a l'SPT. La delegació andorrana ha informat al secretari d'Estat espanyol dels pròxims actes en agenda i han exposat la successió de les diferents reunions ministerials, esdeveniments d'alt nivell, trobades i reunions de treball, com el Fòrum de Governs Locals o el Fòrum Empresarial Iberoamericà.

stats