Política 12/07/2021

Andorra estreny llaços amb el Vaticà amb una visita diplomàtica

ARA Andorra
2 min
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, amb el secretari per a les relacions amb els Estats de la Santa Seu, Paul Richard Gallagher, aquest dilluns al Vaticà.

Andorra la VellaLa ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit aquest dilluns al Vaticà amb el secretari per a les relacions amb els Estats de la Santa Seu, Paul Richard Gallagher. En la trobada, que s'emmarca en la visita diplomàtica que Ubach està duent a terme aquest dilluns i demà dimarts a la Santa Seu i a Roma, també ha estat present l'ambaixador d'Andorra acreditat al Vaticà, Carles Alvarez Marfany.

Durant la trobada, Ubach i Gallagher han compartit sobre les relacions bilaterals entre Andorra i la Santa Seu, que el 2020 van complir 25 anys. En aquest sentit, ambdós han acordat explorar la possibilitat d'organitzar un acte cultural conjunt, així com reforçar la cooperació en la lluita contra el canvi climàtic juntament amb altres petits Estats.

Reunió a Roma amb el secretari general de la FAO

D'altra banda, aquest mateix dilluns a la tarda, la ministra d'Afers Exteriors també s'ha reunit amb el secretari general de la FAO (l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació), Qu Dongyu. En la trobada, que s'ha celebrat a la seu de la FAO, a Roma, Ubach i Dongyu han acordat impulsar la col·laboració en el marc de la lluita contra el canvi climàtic, el turisme sostenible i la diversificació del sector agrícola andorrà. La ministra ha aprofitat l'ocasió per convidar al director general a visitar el Principat d'Andorra.

Posteriorment, Ubach s'ha trobat amb la directora general adjunta de la FAO, Maria Helena Semedo, acompanyada de Rosalaura Romeo, coordinadora del Partenariat de les Muntanyes, l'aliança que uneix a Estats i organitzacions amb l'objectiu aconseguir el desenvolupament sostenible i la protecció dels entorns de muntanya, així com millorar la vida dels seus habitants.

Durant aquest intercanvi, s'ha acordat estrènyer la cooperació entre la FAO i Andorra en l'àmbit de les muntanyes mitjançant l'establiment d'una estratègia concreta que tingui un impacte positiu en la ciutadania i l'entorn andorrà.

La FAO és l'organització que lidera els esforços internacionals per tal d'eradicar la fam, assegurar una agricultura i una pesca més sostenibles, habilitar sistemes agrícoles i alimentaris més inclusius i eficients, així com augmentar la resiliència dels Estats davant de crisis i amenaces. Andorra, que és membre de la FAO des del novembre del 2007, ha ocupat des del juny de 2019 i fins al mes passat un seient al Consell de l'Organització.

stats