Política 25/09/2018

Andorra i Islàndia acorden intensificar les relacions bilaterals

La delegació andorrana ha assistit a l'obertura de la 73a assemblea general de les Nacions Unides

Ana
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, en un moment de l’acte d’obertura de la 73a assemblea general de les Nacions Unides. / EDUARDO MUÑOZ

Andorra la VellaLa ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha continuat la seva agenda de reunions bilaterals aquest dimarts en el marc de la seva estada a Nova York per assistir a la 73a assemblea general de les Nacions Unides, amb la trobada amb el titular d’Exteriors islandès, Gudlaugur Thor Thordarson. La ministra ha abordat diferents aspectes de la relació bilateral amb el seu homòleg, al qual ha convidat a visitar Andorra oficialment.

Tal com informen des de l'executiu, Ubach ha compartit amb Thordarson l’agenda de negociació per a l’acord d’associació així com la situació de la Unió Europea. El ministre islandès ha mostrat la seva voluntat d’intercanviar experiències en l’àmbit de la implementació del cabal de la UE.

D'altra banda, la delegació andorrana, encapçalada pel cap de Govern, Toni Martí, ha assistit a l’acte d’obertura de la 73a assemblea general de les Nacions Unides. Durant aquesta primera jornada de debat general, han presenciat la intervenció del copríncep francès Emmanuel Macron, entre d’altres mandataris. Durant les jornades de treball, la delegació assistirà a diferents reunions d’alt nivell organitzades en el marc de l’assemblea. El cap de Govern i la representant permanent d’Andorra, l’ambaixadora Elisenda Vives, assistiran aquest dimarts a la reunió sobre l’acció per a les operacions de manteniment de la pau. El Principat s’ha adherit als compromisos conjunts dels estats membres, una iniciativa amb la voluntat d’impulsar estratègies per al manteniment de la pau i millorar la seguretat de la població mundial.

Andorra també ha participat en la reunió sobre el finançament de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, amb l’objectiu de mobilitzar les finances mundials per aquests objectius globals. Els estats han discutit al voltant de l’acceleració de la transformació de les inversions financeres internacionals de cada país, per alinear les polítiques econòmiques de cara al desenvolupament sostenible.

stats