Política 24/07/2015

Andorra i Malta acorden l’inici de les negociacions per al CDI

L'acord s'ha tancat durant la visita oficial que el ministre d'Afers Exteriors d'Andorra, Gilbert Saboya, ha realitzat aquest dijous a Malta

Ana
2 min
El ministre d'Afers Exteriors d'Andorra, Gilbert Saboya, i el seu homòleg maltès, George Vella, durant la visita oficial efectuada pel ministre andorrà / Govern Andorra

Andorra la VellaCoincidint amb la celebració del 20è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre Andorra i Malta, el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el seu homòleg maltès, George Vella, han acordat, aquest dijous durant la visita oficial efectuada pel ministre andorrà, l'inici de les negociacions d'un conveni per evitar la doble imposició. A més, durant la primera jornada de treball mantinguda aquest dijous, els ministres d'Afers Exteriors d'ambdós països han aprofitat per tractar diversos temes d'interès comú, especialment els relatius a les negociacions de l'Acord d'associació amb la Unió Europea.

A banda de la reunió mantinguda amb el ministre d'Afers Exteriors maltès, Gilbert Saboya també s'ha reunit amb el ministre d’Economia, Inversions i Petita Empresa, Christian Cardona, a qui ha explicat el procés d’obertura econòmica i les reformes internes realitzades durant els darrers anys a Andorra. Ambdós ministres han coincidit en destacar els processos de diversificació econòmica en què estan treballant respectivament i han identificat aquest àmbit com un dels possibles camps d’acció amb més perspectiva d’actuació amb les respectives Cambres de Comerç per donar un impuls a les relacions bilaterals.

Posteriorment, Gilbert Saboya ha prosseguit la seva visita oficial amb la reunió mantinguda amb el vicepresident de la Cambra dels Representants, Censu Galea, i a continuació amb la presidenta de Malta, Marie-Louise Coleiro Preca. Aquestes trobades han servit per evidenciar les bones relacions existents entre ambdós països i per consolidar el compromís establert per impulsar diverses àrees de cooperació, com per exemple l'econòmica i comercial, així com la multilateral.

Saboya es reuneix amb l'ambaixador Tarciso Zammir

La visita oficial del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha continuat aquest divendres amb la reunió amb l’ambaixador Tarciso Zammir i amb l’assessor del Ministeri d’Afers Exteriors maltès, Saviour Falzon, els quals van ser alguns dels encarregats d'encapçalar les negociacions de Malta amb la Unió Europea. Finalment, la jornada ha conclòs amb la trobada amb Mario Vella, president de Malta Enterprise, l’agència nacional de desenvolupament, encarregada de la promoció de la inversió estrangera. Aquesta ha estat la primera visita de Gilbert Saboya al país maltès i la segona d'un ministre d'Afers Exteriors d'Andorra.

stats