Política 23/10/2019

Andorra defensa davant les Nacions Unides l'informe per a l'eliminació de la discriminació envers la dona

En els pròxims dies s'engegarà una acció comunicativa per tal de fer més èmfasi en la problemàtica

M. P.
2 min
Una part de la delegació andorrana a les Nacions Unides. / DEMÒCRATES

Andorra la VellaUna delegació andorrana ha participat aquest dimecres en la 74a sessió del Comitè per a l'eliminació de la discriminació envers la dona (Cedaw), que ha tingut lloc a la seu de l'Organització de les Nacions Unides, a Ginebra. Segons ha confirmat aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, "l'objectiu d'aquesta reunió és una obligació dels diferents països que han ratificat el conveni per a l'eliminació de tota mena de discriminació envers la dona" i Andorra, "com a signatària, assumeix aquests compromisos".

El portaveu de l'executiu ha indicat que aquest document signat ja es va lliurar al Cedaw el 2018, on "es recollien les accions que s'havien desenvolupat al país durant el període comprès entre el 2013 i el 2017" i, en la jornada d'aquest dimecres ha tocat defensar-lo, així com respondre les preguntes d'altres membres i "intentar aportar informació complementària relacionada amb les darreres accions que s'han desenvolupat". En aquest sentit, Jover ha posat en relleu que tot just abans de lliurar el document "va circular per les entitats i associacions del país perquè poguessin fer arribar els seus comentaris" i, en aquest sentit, "no hi va haver aportacions complementàries", ha afegit.

La delegació andorrana ha estat encapçalada pel director del departament d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Joan Carles Villaverde, i ha estat acompanyat per autoritats dels ministeris d'Afers Exteriors, Educació, Afers Socials i una magistrada del Tribunal de Corts. Entre els aspectes més destacats, Villaverde ha refermat els tallers de prevenció que s'ofereixen a les escoles, "que són importants per erradicar aquesta forma de discriminacions" o la creació del guardó 'Olympe de Gouges'. També s'ha fet una menció especial a la creació de la secretaria d'Estat de Participació Ciutadana i Igualtat, "que té com a objectiu impulsar la creació d'una llei específica d'igualtat efectiva entre homes i dones", ha recordat el ministre portaveu.

Per finalitzar, Jover ha informat que un cop torni a Andorra la delegació es posarà en marxa una acció comunicativa per fer més èmfasi en la problemàtica.

stats