Política 22/02/2019

Andorra ofereix a Portugal l’organització d’una reunió ministerial de la Cimera Iberoamericana

Ubach es reuneix amb el seu homòleg a Lisboa

Ara Andorra
1 min
Els ministres d'Afers Exteriors de Portugal, Augusto Santos Silva, i d'Andorra, Maria Ubach. / SFG

LisboaLa ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha demanat formalment al seu homòleg portuguès que Portugal aculli la XIX Conferència Iberoamericana de ministres d'Administració Pública i Reforma de l'Estat. Ubach s'ha reunit aquest divendres amb Augusto Santos Silva, a Lisboa, per tractar diversos aspectes de l'agenda bilateral. L'oferiment s'ha fet a través d'una carta signada pel cap de Govern en funcions, Toni Martí, dirigida al primer ministre portuguès, António Costa.

En la reunió, la ministra Ubach ha explicat a Santos la voluntat d'Andorra que en la Secretaria Pro Tempore que ostenta Andorra, les dues llengües oficials de la SEGIB, el castellà i el portuguès, tinguin una presència equilibrada, donada la nombrosa comunitat d'origen portuguès que resideix al Principat i la bona cooperació bilateral que existeix entre Portugal i Andorra. En aquest sentit, ambdós ministres han acordat poder col·laborar a efectes organitzatius i de coordinació.

Ubach també ha exposat al mandatari portuguès el treball que s'està duent a terme amb altres països de la comunitat iberoamericana per compartir la celebració i organització de determinades reunions sectorials i diferents esdeveniments marcats en el calendari d'accions relatives a la cimera.

La ministra d'Afers Exteriors, acompanyada de l'ambaixador d'Andorra a Portugal, Jaume Serra, també ha tractat l'estat de la negociació amb la Unió Europea per a l'acord d'associació, així com altres àmbits de la cooperació bilateral. Ambdues delegacions han acordat impulsar accions relatives a la celebració del 25è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre els dos països, el proper mes de desembre.

stats