Política 24/11/2023

Andorra rep els representants del Grup d'Estats Contra la Corrupció

La visita s'emmarca en la feina habitual del GRECO, que periòdicament manté trobades amb els estats membres del grup per avaluar els avenços que s'estan fent en la matèria

ARA Andorra
1 min
La seu del Consell d'Europa.

Andorra la VellaEl Grup d'Estats Contra la Corrupció (GRECO) ha visitat Andorra al llarg de la darrera setmana i s'ha reunit amb la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, així com amb el secretari d'estat, Joan León. La visita s'emmarca en la feina habitual del GRECO, que periòdicament manté trobades amb els estats membres del grup per tal d'avaluar els avenços que s'estan fent en la matèria. Precisament, les reunions dutes a terme al Principat s'emmarquen dins aquesta normalitat de conèixer la realitat dels països en cada moment i poder fer les avaluacions pertinents que es reflecteixen en els seus informes.

Concretament, la visita que el GRECO ha dut a terme al país s'emmarca en el cinquè cicle d'avaluació del grup, que se centra en la prevenció de la corrupció i promoció de la integritat en els governs centrals (funcions altes executives) i en els cossos d'ordre. A banda de despatxar temes amb la ministra Molné, els delegats del GRECO també s'han reunit amb representants de la societat civil, sectors professionals, grups parlamentaris del Consell General, Cos de Policia o representants del món de la Justícia.

stats