Política 10/04/2018

Andorra se suma a la solidaritat amb el Iemen

El Govern contribueix a la crida de l'ONU i aporta 5.000 euros davant la greu crisi humanitària d'aquest país àrab

ARA Andorra
1 min
La crisi humanitària afecta el 75% de la població del Iemen. / YAHYA ARHAB (EFE)

Andorra la VellaLa setmana passada les Nacions Unides (ONU) van celebrar la conferència d'alt nivell a favor de la crisi humanitària al Iemen. L’acte va ser presidit pel secretari general de l’ONU, António Guterres, i va comptar amb la presència d’Andorra, mitjançant la Missió Permanent del Principat a Ginebra. L’objectiu de la trobada va ser la recaptació de fons econòmics a favor de la greu crisi humanitària que es viu en aquest país de la península d’Aràbia, i que la comunitat internacional intenta frenar.

Durant aquesta trobada internacional d’alt nivell, l’ONU ha recaptat 2.100 milions de dòlars i Andorra hi ha contribuït, de manera voluntària, amb 5.000 euros. El cap de Govern, Toni Martí, ha informat per carta al secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, d'aquesta aportació.

Aquesta ha estat la segona conferència internacional convocada per les Nacions Unides, amb els governs de Suïssa i Suècia. Desprès de quatre anys de conflicte armat al Iemen, la pobresa i la inseguretat alimentària no han parat de créixer al país, i ja es tracta de la pitjor crisi humanitària causada per l'home. En total més de 22 milions de persones (el 75% de la població), requereixen actualment assistència humanitària.

stats