Política 03/04/2019

Andorra Sobirana vol eleccions per escollir el Consell Superior de la Justícia

Reclamen la independència política i econòmica del "tercer poder de l'Estat"

T. Navarro
1 min
Els candidats d'Andorra Sobirana a l'entrada de la Seu de la Justícia. / T. N.

Andorra la VellaEls membres del Consell Superior de la Justícia han de ser designats, a través d'eleccions, entre el cos judicial i el cos d'advocacia. És el que defensa Andorra Sobirana (AS), que vol revisar i adoptar una forma d'elecció amb la qual tots els agents implicats hi estiguin d'acord. Per a la número dos de la candidatura nacional, Paquita Mora, és necessari que els candidats "siguin juristes de reconeguda trajectòria professional".

Mora ha destacat que "la justícia ha de recuperar el seu pes", en un moment en què "es troba en entredit" i on "se li retreu que estigui polititzada". Per aquest motiu, AS aposta perquè assoleixi la "independència real", amb un pressupost propi i que pugui administrar. "Estem parlant del tercer poder de l'Estat", ha recalcat Mora, "i ha de poder caminar sol, amb força i amb tots els mitjans necessaris", amb l'objectiu "d'assolir una justícia justa, equitativa i amb resposta ràpida".

Per evitar la politització, AS creu necessari un "ministeri potent i no un simple ministeri de tutela", que garanteixi la independència de totes les persones que l'integren i que, en equilibri amb el Consell Superior, garanteixi el bon funcionament. "Demanem la real separació de poders i la real independència de la justícia", ha afirmat la número dos de la candidatura nacional.

stats