Política 01/04/2019

Andorra Sobirana impulsarà una nova legislació per als treballadors públics

Eusebi Nomen: "Hi ha massa persones a l'administració pel seu color polític i la seva filiació al partit"

T. Navarro
2 min
Els númeris u i dos d'Andorra Sobirana a la candidatura nacional, Eusebi Nomen i Paquita Mora, a les portes de l'edifici administratiu de Govern. / T. N.

Andorra la VellaPer a Andorra Sobirana (AS) el principal problema del cos de treballadors públics és la seva politització. Per això ha anunciat que, si arriben al Govern, crearan una legislació específica de la carrera professional del funcionariat, en la qual s'hi especificaran "tota una bateria de normes que establiran clarament les funcions de cada lloc de treball, com es valora, la remuneració o la progressió professional", ha anunciat el cap de llista de la formació, Eusebi Nomen, que veu necessari que "la persona que entri a l'administració tingui molt clar quines són les regles del joc".

El cap de llista ha explicat aquest dilluns a les portes de l'edifici administratiu de Govern que "hi ha massa persones a l'administració pel seu color polític i a la seva filiació al partit", uns partits que en fan un ús partidista "per fer clientelisme polític amb el pressupost de l'Estat". La pràctica que denuncia Nomen va en detriment dels funcionaris de carrera, "que necessiten unes regles del joc clares per poder progressar professionalment".

AS ha tornat a parlar sobre l'acord d'associació amb la Unió Europea centrant-se en les recomanacions del Parlament Europeu que, segons Nomen, estableixen "clarament que Andorra haurà d'augmentar fortament els seus funcionaris", creant un cos de funcionariat a Brussel·les que assumeixi "totes les directives futures". Això també suposarà un alt cost per l'administració, però el partit no creu "en aquesta sobredimensió per sobrereglamentar la vida del ciutadà", perquè "l'administració ha d'estar per servir i per protegir als ciutadans". Al mateix temps, creuen que el cos de funcionariat ha de ser "auster", i han posat com a exemple la seva campanya electoral, "voluntàriament austera" perquè "no creiem en aquestes ostentacions de poder".

Respecte a l'enquesta publicada aquest dilluns per un mitjà català, Eusebi Nomen veu els resultats com a "bons", ja que "aquest és el vot amagat que esperem que sortirà el 7 d'abril". Els resultats donen a Andorra Sobirana un 2,9% dels sufragis, que no serien suficients per entrar al Consell General.

stats